VŠFS: Studenti soutěží v řízení firem

13.11.2013 18:27

Právě dnes 13. listopadu převzaly soutěžní týmy největší manažerské soutěže světa v řízení virtuálních firem Global Management Challenge první pokyny k rozhodnutí. Ve dvou kolech postupně vykrystalizuje osm finalistů, kteří se v březnu v národním finále utkají nejenom o postup do světového finále, ale i o řadu skutečně hodnotných cen. Tou první je bezplatné studium MBA pro všechny členy týmu. Cenu tradičně poskytuje organizátor národní edice studentské soutěže Vysoká škola finanční a správní.

VŠFS: Studenti soutěží v řízení firem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Soutěž byla formálně zahájena již včera v pondělí 11. listopadu slavnostním otevřením, na kterém se v sále Boccaccio Grand Hotelu Bohemia v Praze sešlo téměř 100 soutěžících. Měli unikátní možnost potkat se s partnery akce a zástupci záštit i vyměňovat si pocity a zkušenosti navzájem mezi sebou. 

V České republice se do soutěže zapojilo celkem 141 týmů. Z prvního kola postoupí celkem 40 týmů, které se utkají již o přímý postup do národního finále. To se bude konat dne 18. března 2014 na půdě univerzity (Estonská 500, Praha 10 – Vršovice). Jméno vítěze pak bude vyhlášeno na slavnostním galavečeru dne 25. března 2014 v překrásných prostorách historického Brožíkova sálu Staroměstské radnice. Světové finále letos organizuje Rusko a bude se konat v polovině dubna 2014 v olympijském Soči. Do soutěže se i letos zapojilo více jak 30 zemí světa.

Záštitu české edici soutěže udělili Magistrát hl. města Prahy a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Zástupce ministerstva, Ing. Michala Zaorálka, náměstka ministra pro řízení operačních programů, jsme se v průběhu slavnostního zahájení zeptali, proč podporují právě soutěž GMC: „Soutěž je inovativním a moderním způsobem, jak mohou studenti ověřovat své teoretické poznatky, svůj instinkt rozhodování a zvlášť pro budoucí manažery, kteří studují příslušné obory na VŠFS, ale i jiných univerzitách v ČR, je to možnost získat unikátní trénink, který jim dá o něco více než jen teoretická výuka.“

Generálním partnerem soutěže je i letos J&T Banka, a.s., která poskytuje nejenom tolik potřebné finanční zázemí, ale velmi aktivně také přistupuje ke studentům zapojeným do soutěže. Pro postupující do druhého kola má společnost připravena bohatý motivační program. Mimořádně atraktivní jsou letos i hlavní partneři soutěže, kde se setkaly tak významné společnosti jako Škoda Auto, a.s., Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group a Deloitte Advisory s.r.o.

Vysoká škola finanční a správní je organizátorem již třetího ročníku soutěže v České republice i na Slovensku, kde probíhá samostatné národní finále. V příštím ročníku dokonce bude hostitelkou světového finále, Prahu tak navštíví elitní týmy ze zemí zapojených do soutěže.

Soutěž Global Management Challenge ověřuje teoretické i praktické manažerské dovednosti studentů a současně je učí nést důsledky svých rozhodnutí. Jen na nich totiž záleží, zda virtuální firma, kterou řídí, uspěje na vybraných trzích. Jednou z hlavních předností soutěže je spolupráce studentů s prestižními firmami. Ty se do projektu zapojují nejen jako partneři, ale i jako patroni podporující své týmy. Firmy poskytují soutěžícím odbornou pomoc a zasvěcují je do principů řízení společnosti, samotná rozhodnutí jsou ale plně na studentech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

22:03 Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

Zoo Liberec slaví další chovatelský úspěch. Díky dlouholetým zkušenostem se libereckým odborníkům po…