VŠFS úspěšně hostilo zasedání IAUP v Praze

15.09.2014 16:40

Setkání rektorů a prezidentů univerzit přineslo první soukromé ekonomické univerzitě řadu příležitostí pro rozšíření mezinárodních vztahů.

VŠFS úspěšně hostilo zasedání IAUP v Praze
Foto: VŠFS
Popisek: Vysoká škola finanční a správní

Praha se v minulých dnech (12. – 14. 9. 2014) stala dějištěm mimořádné události, když se zde pod hostitelskou taktovkou Vysoké školy finanční a správní sešel výkonný výbor IAUP (International Association of University President’s). Poprvé za padesátiletou historii této organizace se podobné setkání konalo ve střední Evropě. Jedním z vrcholů setkání byla přednáška zástupce OSN Ramu Damodarana o propojení aktivit OSN (která bude slavit příští rok 70 let existence) a IAUP. Na tu pozvání přijali také představitelé českých vysokých škol.

Akci zakončil slavnostní galavečer, kde rektorka univerzity obdržela z rukou prezidenta IAUP Toyoshiho Satowa certifikát jako výraz uznání za vytvoření skvělých podmínek pro konání zasedání.

Jedním z klíčových přínosů celé akce pro univerzitu bylo vedle pátečního podpisu třístranné smlouvy mezi VŠFS, CityU a CUFE (viz předchozí zpráva) podepsání dalších významných dokumentů. VŠFS tak uzavřela memorandum o vzájemné spolupráci v oblasti výměny studentů, akademických pracovníků a společném výzkumu s Centro Universitàrio IESB z Brazílie a smlouvu o vzájemné spolupráci v oblasti bilaterální výměny studentů, akademických zaměstnanců, společném výzkumu a participaci na společných mezinárodních programech a projektech s Fairleigh Dickinson University z USA.

Navíc byla zahájena jednání o vzájemné spolupráci v oblasti výměny studentů, akademických zaměstnanců a společných vědecko-výzkumných projektů s univerzitami:

  • Universidad Autónoma de Guadalajara, Mexiko
  • Spolupráce Cyber University, Korejská republika
  • Spolupráce Cetys, Mexiko
  • Kyung Hee University, Korejská republika
  • Solomon University, Ukrajina
  • J. F. Oberlin University and Affiliated Schools, Japonsko.

Zasedání výkonného výboru IAUP v Praze se konalo pod záštitou prezidenta republiky Miloše Zemana.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…