VŠTE bude spolupracovat s Lomonosovou univerzitou

02.06.2014 9:02

Především spolupráci při výzkumu, ale také výměnu studentů, zahrnuje smlouva mezi českobudějovickou Vysokou školou technickou a ekonomickou (VŠTE) a Fakultou státní správy Lomonosovy univerzity, kterou v Moskvě podepsali představitelé obou škol.

VŠTE bude spolupracovat s Lomonosovou univerzitou
Foto: VŠTE
Popisek: Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

„Beru to jako ocenění naší práce, protože Rusové si nás našli sami. Mezi českými vysokými technickými školami hledali partnera a nejlépe jsme jim z různých srovnání a analýz vyšli my. To mě opravdu potěšilo,“ říká rektor Marek Vochozka. 

Dohoda umožňuje spolupráci a propojení ekonomických a technických přístupů při rozvíjení konceptu strategického plánování v oblasti řízení výroby, podávání společných výzkumných projektů nebo účast na mezinárodních konferencích.

VŠTE už aktivně spolupracuje i s dalšími významnými ruskými univerzitami jako je Ruská ekonomická univerzita G. V. Plechanova v Moskvě, Petrohradská státní polytechnická univerzita nebo Uralská federální univerzita v Jekatěrinburgu. A také s řadou dalších vysokých škol v desítce evropských zemí. Ještě letos by mělo dojít k podpisu podobných dohod v Číně.

„Zapojení do mezinárodní spolupráce a aktivit je pro nás jednou ze strategických priorit,“ říká Lenka Hrušková, prorektorka pro studium a pedagogickou činnost. Takové partnerství podporuje rozvoj školy i jejich akademických pracovníků a umožňuje přípravu studentů pro mezinárodní trh práce. A také poskytuje podněty pro integraci nových vzdělávacích trendů, ať jde o obsah, nové formy a výukové metody.

 VŠTE, jako na praxi zaměřená neuniverzitní veřejná vysoká škola, má ve svých osnovách v Česku nadstandardní jeden semestr odborné praxe, a dnes nabízí přes 40 předmětů v angličtině. Její studenti mohou v cizině studovat v angličtině, němčině, španělštině, ruštině či francouzštině. V loňském akademickém roce tuto možnost využila dvacítka z nich, v tom současném zatím 49. Mezinárodního prostředí mohli však využívat i studenti, co zůstali v tomto roce v Českých Budějovicích, neboť dosud na VŠTE v rámci výměnných programů pobývalo 70 zahraničních studentů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…