VUT v Brně otevírá nový studijní obor Informační bezpečnost

26.01.2015 16:00

Nový bakalářský obor Informační bezpečnost otevře od září letošního roku Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií VUT v Brně. Už nyní mohou zájemci o tento studijní obor podávat přihlášky.

VUT v Brně otevírá nový studijní obor Informační bezpečnost
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

V rámci oboru se studenti budou věnovat otázkám bezpečnosti informačních a komunikačních technologií (ICT), tj. zajištění bezpečnosti sítí a Internetu. Naučí se jak konfigurovat, tak i spravovat rozsáhlé počítačové infrastruktury a rovněž testovat odolnost počítačových sítí pomocí etického hackingu. Na rozvrhu nebudou chybět zajímavé a atraktivní předměty z oblasti kryptografie programování či síťových operačních systémů, ale také z oblasti ekonomie a softwarového práva. Jedná se o mezioborové studium: technické předměty budou vyučovány na FEKT VUT v Brně a předměty z oblasti práva na Právnické fakultě Masarykovy univerzity.

Díky zaměření studijního oboru najdou absolventi uplatnění nejen na čistě technických pozicích, ale také na obchodních, konzultantských či manažerských postech.

Více informací o novém oboru Informační bezpečnost najdete zde: www.informacni-bezpecnost.cz.

Zájemci o studium tohoto oboru se budou moci s prostředím, v němž budou studovat, seznámit na Dni otevřených dveří FEKT 28. 1. 2015 v budově na ul. Technická 12. Čeká je například prohlídka laboratoře bezpečnosti, laboratoře multimédií nebo laboratoře mobilních sítí. K vidění budou také přístroje používané pro testování ochrany před kybernetickými útoky a skenery zranitelností ICT systémů.

Pro všechny obory začíná prezentace fakulty o možnostech studia v 10 hodin v aule. Zde se návštěvníci dozvědí vše o přijímacích zkouškách, nabízených oborech, ubytování i studentském životě. Od 11:30 do 15:00 pak budou probíhat komentované prohlídky špičkově vybavených laboratoří.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…