VZP: Příspěvek na tábor dostalo už 41 tisíc dětí

08.08.2014 21:00

Příspěvek na letní tábory, který letos VZP nabídla svým dětským klientům, se stal do poloviny prázdnin nejžádanějším benefitem vůbec.

VZP: Příspěvek na tábor dostalo už 41 tisíc dětí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

Vzhledem k tomu, že většina pobytů musela být zaplacena předem, tedy již před létem, vyzvedlo si příspěvek už hodně přes 40 tisíc lidí. Dohromady jim VZP vyplatila 21 milionů korun. Takové množství zájemců se přihlásilo i díky tomu, že rodiče si mohli vybrat příspěvek na jakýkoliv tábor, který pro své dítě zaplatili kdykoliv od začátku roku. Aby bylo dost peněz i pro zájemce o jiné benefity, jichž má VZP pro děti i dospělé širokou nabídku, vyplácení příspěvků na tábory skončí v pátek 8. srpna 2014.

Příspěvek na letní tábor byl zaveden s cílem pomoci i méně majetným rodinám, aby mohly o prázdninách svému dítěti dopřát aktivitu podporující pohyb a tím i zdravý životní styl. Nabídka se týkala jak klasických pobytových, tak i tzv. příměstských táborů. Jako jedna z podmínek bylo stanoveno, že tábor musí trvat nejméně čtyři dny v kuse.

Čerpání příspěvku VZP na letní tábor (Stav k 5. 8. 2014)
Max. výše příspěvku    Počet klientů    Celkem vyplaceno
        500 Kč                      41 074           20 482 306 Kč

I poté, co skončí možnost žádat o příspěvek na tábor, bude VZP nabízet klientům mladším osmnácti let příspěvek na řadu aktivit, které rovněž mají za cíl přivést je k pohybu. Jde například o plavání, cvičení na balonech, cvičení proti bolesti zad apod. I o tyto aktivity je obrovský zájem – počet žadatelů se už teď pohybuje kolem 35 tisíc a VZP jim vyplatila přes 16,5 milionu korun.

Nadále platí i možnost čerpat příspěvky na očkování, která nejsou hrazena ze zdravotního pojištění (klíšťová encefalitida, žloutenka, rotavirové infekce atd.). V programu Dítě už o ně požádalo více než 35 tisíc klientů a získali přes 17 milionů.

Žádosti o příspěvek na letní tábor je ještě možné podat osobně na všech pracovištích VZP až do konce pracovní doby v pátek 8. srpna 2014. Žádosti podané poštou budou akceptovány, budou-li mít datum podání nejpozději rovněž 8. srpna. Žadatelé musí doložit originální platební doklad. Podmínkou pro čerpání jakéhokoliv příspěvku od VZP je členství v Klubu pevného zdraví. Členem se může stát každý klient VZP. Stačí jen vyplnit jednoduchý elektronický formulář nebo udělat totéž na kterékoliv pobočce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VZP

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…