VZP podepsala memorandum o protonové léčbě

17.06.2013 11:18

Všeobecná zdravotní pojišťovna podepsala v minulých dnech Memorandum o vzájemné spolupráci s Protonovým centrem v Mnichově.

VZP podepsala memorandum o protonové léčbě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

Memorandum zajišťuje všem klientům VZP, že budou-li nezbytně potřebovat kvůli onkologickému onemocnění protonovou terapii, mnichovské centrum jim ji poskytne a VZP uhradí. V memorandu je zakotvena i paušální cena 490 tisíc korun za pacienta, a to bez ohledu na diagnózu.
 
Pro mnichovské centrum se VZP rozhodla s přihlédnutím k jeho dlouholetým zkušenostem s protonovou léčbou a také proto, že si za terapii účtuje v řadě případů jen polovinu toho, co požaduje Protonové centrum v Praze. Konkrétní částky, které požadovalo pražské centrum, najdete na adrese http://www.vzp.cz/klienti/aktuality/tri-nejvetsi-pojistovny-kdo-potrebuje-lecbu-protony-ten-ji-dostane.
 
Dojednání nižších částek za úhradu totožné péče umožní poskytnout moderní léčbu většímu počtu pacientů. VZP se pokoušela s Protonovým centrem v Praze vyjednávat o cenách, které by snesly srovnání s mnichovskou konkurencí. Peníze na léčbu totiž pocházejí z veřejného zdravotního pojištění, a musí být proto spravovány s péčí řádného hospodáře.
 
Veškerá snaha o dohodnutí konkurenceschopných cen s pražským centrem však byla zatím marná. VZP nicméně i nadále zůstává otevřena případným jednáním. S mnichovským centrem jednala řadu týdnů a první pacienti již také do Mnichova dříve odjeli. Více najdete zde http://www.vzp.cz/poskytovatele/aktuality/dohodnuto-vzp-zajistila-dostupnou-protonovou-lecbu-pro-sve-pacienty.
 
Klientům VZP dává podepsané memorandum jistotu, že protonová léčba jim bude v případě potřeby zajištěna na špičkovém evropském pracovišti. VZP ji uhradí každému, komu ji jako nezbytnou doporučí multidisciplinární tým v jednom ze třinácti Komplexních onkologických center v Česku. 
 
Mgr. Oldřich Tichý
vedoucí tiskového oddělení a tiskový mluvčí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VZP

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…