VZP přispěla na prevenci 138 tisícům klientů

10.08.2013 14:08

Být klientem VZP se vyplatí. Jen za posledních deset týdnů se o tom přesvědčilo bezmála 138 tisíc pojištěnců, kteří díky mimořádným preventivním programům získali přes 137,5 milionů korun.

VZP přispěla na prevenci 138 tisícům klientů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

O programy, vyhlášené na období od 20. května do 31. července, byl ze strany klientů velký zájem. VZP vyšla vstříc všem, kteří v určeném termínu některou z aktivit zaplatili, ale nestihli platební doklady doručit na pobočky do vlastního ukončení programu, a umožnila jim požádat o příspěvek až do 5. 8. 2013.

Největší zájem byl o příspěvek na letní prázdninové tábory pro děti. Celkem 57 662 žadatelů se podělilo o částku přesahující 57 milionů korun. Příspěvky na tábor byly součástí preventivního programu Zdravá rodina a jejich smyslem bylo vést děti k pohybu.

Celkem bylo v programu Zdravá rodina v uvedeném období vyplaceno klientům VZP více než 80 milionů 220 tisíc korun. Kromě podpory pohybu dětí nabízel také příspěvky na některé pomůcky čerstvým rodičům. Podrobnosti uvádí následující tabulka.Přehled o čerpání v rámci bonusového programu

Na druhém místě, co se zájmu klientů týče, skončila nabídka příspěvku na dentální hygienu. O jeho vyplacení požádalo přes 47 tisíc pojištěnců a vyplaceno jim bylo celkem více než 52 milionů 194 tisíc korun. Příspěvek na dentální hygienu byl zařazen do preventivního programu Zdravý život, který je určen členům Klubu pevného zdraví.

V programu Zdravý život bylo doposud vyplaceno celkem více než 57 milionů 287 tisíc korun a zapojilo se do něj v uvedeném období přes 56 tisíc klientů.

Údaje za program Zdravý život však ještě nejsou konečné. Jeho součástí je totiž příspěvek na screeningové vyšetření prsou mamografem nebo ultrasonografem, které si ženy mohou nechat proplácet až do 30. listopadu 2013. To je ovšem jediná výjimka, jinak už bylo čerpání všech příspěvků ukončeno.

VZP děkuje všem svým klientům, kteří se zapojili do preventivních programů. Zájem o vlastní zdraví a s tím související prevenci je totiž často nejúčinnějším nástrojem v boji proti řadě nemocí. Náklady na prevenci jsou navíc vždy mnohonásobně nižší než náklady na následné léčení chorob, které už propukly.

Mgr. Oldřich Tichý
vedoucí tiskového oddělení a tiskový mluvčí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VZP

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…