VZP vyčlenila na pomoc zaplaveným 35 milionů

12.06.2013 10:32

Více než 35 milionů korun vyčlenila v minulém týdnu VZP na pomoc svým klientům, které postihly nynější povodně. Všechny peníze byly uvolněny z fondu prevence a nehrozí tedy, že by chyběly na zdravotní péči. Jen na zájmu zaplavených lidí teď bude záležet, kolik z uvolněné částky vyčerpají.

VZP vyčlenila na pomoc zaplaveným 35 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

Dvacet milionů korun uvolnila VZP na dezinfekční prostředky a ochranné pomůcky. Nárok na příspěvek ve výši 500 korun má každý klient VZP, který doloží potvrzení z radnice, že jeho obydlí bylo zatopeno, a předloží účet, že dezinfekční prostředky či ochranné pomůcky nakoupil od 7. do 30. června 2013. Příspěvky budou vypláceny až do konce července. Více informací v aktualitě VZP přispěje zatopeným lidem na dezinfekci a čisticí prostředky.
 
Dalších 15 milionů vyčlenila VZP na očkování svých klientů proti žloutence typu A, případně A a B. Výše příspěvku se pohybuje od 750 do 1300 korun v závislosti na věku klienta a vakcíně. Zájemci si nejprve musí vyzvednout v pobočce VZP voucher, poté u lékaře zaplatí za vakcínu a po aplikaci si mohou nechat částku proplatit opět na pobočce. Více informací naleznete v aktualitě VZP přidá klientům na očkování proti žloutence. A nejen těm zaplaveným.
 
Bezmála na milion korun pak vyjde nabídka VZP čtyřem nejvíce postiženým obcím ve Středočeském a Ústeckém kraji. Z obcí Vestec, Křinec, Křešice a Hřensko je pojišťovna připravena poslat všechny děti ve věku 6-8 let na třítýdenní pobyt k moři.
 
VZP také vyhlásila sbírku mezi svými zaměstnanci, jejíž výtěžek bude věnován některé ze zaplavených obcí. O výši částky i o vybrané obci budeme informovat v příštích dnech.
 
Mgr. Oldřich Tichý
vedoucí tiskového oddělení a tiskový mluvčí

reklama

autor: VZP

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…