Vánoční dekoraci Foru Nová Karolina musely dovézt tři kamiony

12.12.2013 15:03

Jedinečná světelná vánoční výzdoba doslova rozzářila celé OC Forum Nová Karolina v Ostravě a návštěvníci se z ní mohou těšit až do konce ledna 2014.

Vánoční dekoraci Foru Nová Karolina musely dovézt tři kamiony
Foto: forumnovakarolina.cz
Popisek: Forum Nová Karolina

Dekoraci složenou z 320 tisíc LED žárovek a 2,5 kilometru elektroinstalačních kabelů musely dovézt tři kamiony o celkovém objemu 360 m3 a byla montována celkem 11 dní. Kromě nádherných vánočních koulí – největší z nich má průměr 200 cm – se návštěvníci OC Forum Nová Karolina mohou těšit také například na devítimetrový vánoční strom Fantazie, který byl navržen a vyroben speciálně pro Forum Nová Karolina a nikde jinde podobný nenajdete. Ale také na delší otvírací předvánoční dobu, neodolatelné slevy obchodních jednotek či zajímavý adventní program pro malé i velké.

„Vánoční výzdoba našeho nákupního a zábavního centra je specifická hlavně četností interiérů a náročností montáže. Vzhledem k mnoha schodům a můstkům musí firma, která pro nás vánoční dekoraci zajišťuje, používat speciální techniku s maximální přesností při manipulaci. Pro montáž firma používala pět pásových samohybných plošin o rozsahu od 10 do 30 metrů. Ten třicetimetrový, který se ovládá dálkovým ovládáním, přitom firma musela dostat nejen do spodního atria, ale pomocí speciálního jeřábu ukrytého v podhledech i do prvního patra našeho nákupního centra,“ líčí náročnost výzdoby nákupního centra jeho ředitel Martin Kubík s tím, že při manipulaci s takovými kolosy záleží na velice jemných a přesných pohybech: „Sebemenší chybička by mohla znamenat rozbitou výlohu některého obchodu či skleněného zábradlí. A to by nikdo z nás nechtěl. Naštěstí ani letos si vánoční výzdoba našeho centra nevyžádala žádné „oběti“ a naši návštěvníci se z ní mohou těšit až do konce měsíce ledna. Věřím, že se jim bude líbit a zpříjemní jim nejen čas strávený nakupováním – všechny naše obchodní jednotky v tomto čase nabízejí velice atraktivní slevy, takže si určitě vybere každý -, ale třeba i čas strávený relaxováním při dobré kávě nebo návštěvě některé ze zajímavých akcí, které jsme si pro naše návštěvníky nejen na předvánoční období připravili.“

Ze zajímavých akcí stojí za zmínku nezapomenutelný zážitek pro děti v podobě Ježíškovy pošty. Stačí, aby děti sepsaly nebo namalovaly svá přání do dopisu a vhodily jej do připravené Ježíškovy poštovní schránky ve 2. patře OC Forum Nová Karolina. Za každý dětský dopis věnuje nákupní centrum deset korun Klaunům z Balónkova, kteří se starají o dobrou náladu a duševní pohodu dlouhodobě hospitalizovaných dětí a dětí v ústavech sociální péče. Každý adventní víkend přijdou od 14.00 hodin Klauni z Balónkova kouzlit s nafukovacími balonky a rozdávat je dětem pro radost. Děti se také mohou těšit na animovaný film „Vánoční sen“ s naučným podtextem o hledání pravého smyslu Vánoc, pomoci bližním a dětem v nouzi. Poté se budou moci nechat vyfotit v převleku Ježíškova pošťáka přímo s hlavními hrdiny – animovanými postavičkami – filmu u vánočního stromečku a poštovní schránky, a získat tak krásné a originální vánoční přáníčko. Program o víkendu probíhá od 12.00 do 17.00 hodin.

Do této prospěšné akce se děti mohou zapojit také v rámci své školy či školky. Také pro ně má OC Forum Nová Karolina až do 20. prosince v době od 9.00 do 13.00 hodin připravený zhruba hodinový program (v případě zájmu o účast na akci je potřeba se minimálně 48 hodin dopředu objednat na e-mailové adrese bushido.marketing@email.cz). Škola či školka, která do Ježíškovy poštovní schránky vhodí největší počet dopisů, získá pro své žáky produkty či materiál pro výuku dle vlastního výběru v hodnotě 10 tisíc korun.

Na 14. prosince je od 17.00 hodin v přízemí nákupního centra připraven krásný Vánoční koncert Janáčkovy Filharmonie Ostrava. Na programu bude Antonio Lucio Vivaldi a jeho Čtvero ročních období, vánoční koledy zazpívá sopranistka Johana Černohorská.

Vánoční atmosféru budou dotvářet venkovní vánočními trhy, které budou probíhat denně od 10.00 do 19.00 hodin během celého prosince na pěší zóně před OC Forum Nová Karolina. Návštěvníci se mohou těšit na prodej jistebnických kaprů, vánočních stromků, jmelí, svícnů, ale také vánočních punčů, svařeného vína, medoviny, výborných palačinek, domácích uzenin a jiných dobrot. O adventních víkendech budou venku, a to vždy od 11.00 do 18.00 hodin. K vidění i tradiční vánoční zvyky a řemesla, betlém, živá zvířátka – oslík, ovečky, kozičky.   

Podrobnější informace k otvírací době, aktuálním slevám a akcím jsou na www.forumnovakarolina.cz nebo na facebooku. Všichni jsou k návštěvě srdečně zváni!

Zajímavosti a nej OC Forum Nová Karolina a jeho vánoční výzdoby v kostce:

  • Nákupní centrum tvoří celkem 60 tisíc m2 prodejních ploch, 220 obchodních jednotek a 1009 trvale obsazených pracovních míst.
  • Pro návštěvníky je k dispozici 1500 parkovacích míst, kde mohou po dobu prvních tří hodin parkovat zcela zadarmo. Průměrně za měsíc parkovišti nákupního centra projede 250 tisíc vozidel a měsíční návštěvnost nákupního centra je vyšší než dvojnásobek počtu obyvatel Ostravy.
  • V OC Forum Nová Karolina je v rámci vánoční výzdoby nainstalováno celkem 320 tisíc LED žárovek, které spotřebují 22 kW elektřiny, což je zhruba osmkrát méně, než kdyby byly použity k výzdobě klasické žárovky.
  • K instalaci výzdoby bylo spotřebováno celkem 2,5 kilometru elektroinstalačních kabelů. Na zabalení dekorace bylo spotřebováno 4,5 km bublinkové fólie a dekoraci musely dovézt tři kamiony o celkovém objemu 360 m3.
  • Namontování veškeré dekorace trvalo specializované firmě celkem 11 dní. Veškerá venkovní dekorace je kotvena bez vrtání, tedy bez jediného zásahu do fasády. K montáži byly použity pásové samohybné plošiny o rozsahu od 10 do 30 metrů. Největší vánoční koule má průměr 200 cm. Uvnitř nákupního centra je devítimetrový vánoční strom Fantazie speciálně navržený a vyrobený pro OC FNK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…