Vánoční odpoledne „Radost dětem“ se uskutečnilo i v letošním roce

12.12.2013 13:34

V sobotu 7. prosince 2013 se v Národním domě na Vinohradech konalo již tradiční vánoční odpoledne, které pořádá nezisková společnost Radost dětem. I v letošním roce se organizátorům podařilo vykouzlit úsměv na stovkách dětských tváří a zpříjemnit tak dětem čekání na Ježíška.

Vánoční odpoledne „Radost dětem“ se uskutečnilo i v letošním roce
Foto: cppp.cz
Popisek: Děti, ilustrační foto.

„Akce je ojedinělá tím, že se snažíme udělat radost hlavně dětem, které neměly v životě tolik štěstí a potkaly je zdravotní nepříjemnosti nebo prožívají odloučení od svých rodičů,“  říká hlavní organizátorka akce, Kateřina Wich. Letos se do Prahy sjelo na 350 onkologicky léčených dětí a zhruba 150 dětí z dětských domovů. Všem těm se krásným výběrem účinkujících a programu snaží organizátoři udělat radost, aby alespoň na chvíli mohly zapomenout na své denní starosti, které by těžko snášeli mnozí dospělí a se kterými se musí potýkat v tak zranitelném dětském období.

„Dětství by mělo být především o hrách a bezstarostnosti. Z toho vycházíme, když se snažíme během roku sestavit program na naše vánoční odpoledne. Jsme proto velmi rádi, že nám pozvaní hosté vycházejí vstříc a vystupují na akci bez nároku na honorář,“ vysvětluje Kateřina Wich. „Ani letos jsem se neubránila pocitům dojetí, když jsem viděla tu nefalšovanou dětskou radost kolem sebe. Děti se opravdu dokáží radovat z maličkostí, které my dospělí ani nevnímáme,“ dodává.

Pozvání letos přijala herečka Kristýna Leichtová, herci z populárního seriálu Gympl, herec Martin Gardavský, zpěvačka Madalena Joao a moderátorské žezlo převzala Tereza Tobiášová s hercem Petrem Vojnarem. I v letošním roce se vánoční odpoledne Radost dětem může pyšnit záštitou významné političky Miroslavy Němcové, které také není osud dětí lhostejný.

V programu nechybělo ani zpestření v podobě módní přehlídky za účasti přední české modelky Diny Cassama. Po mole se společně s dalšími modelkami prošly také děti, které prodělaly náročnou onkologickou léčbu. Pro děti z dětských domovů byla zase nachystána tombola. Všichni si tak skutečně přišli na své a odjížděli nabití novou energií do dalších více méně náročných dnů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…