Vánoční sbírka na Pražském hradě ve prospěch SOS dětských vesniček vynesla 338 tisíc korun

08.01.2016 14:41

Během 18. ročníku charitativní sbírky ve prospěch SOS dětských vesniček, která probíhala od 29. listopadu do 6. ledna na Pražském hradě pod záštitou první dámy Ivany Zemanové, se podařilo vybrat celkem 337 933 korun. Výtěžek sbírky bude věnován na pomoc ohroženým dětem v programech SOS dětských vesniček.

Vánoční sbírka na Pražském hradě ve prospěch SOS dětských vesniček vynesla 338 tisíc korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

V předchozích letech vynesla sbírka 415 tisíc Kč v roce 2014, resp. 332 tisíc korun v roce 2013. Výtěžky sbírky tak představují významnou finanční podporu pro zajištění kvalitní a stabilní péče o ohrožené děti.

„Podpora tisíců návštěvníků Pražského hradu a celkový výtěžek sbírky nás samozřejmě velmi těší,“ říká národní ředitel SOS dětských vesniček Petr Lužný. „I díky této sbírce můžeme pokračovat v dynamickém rozvoji našich služeb a pomáhat stále většímu počtu ohrožených dětí. Všem dárcům proto velmi děkujeme.“

Tradiční vánoční sbírka se konala ve spolupráci s Hradní stráží a Správou Pražského hradu. Již potřetí nad sbírkou převzala záštitu manželka prezidenta republiky, paní Ivana Zemanová, která tak pokračuje v tradici vánočních sbírek ve prospěch SOS dětských vesniček. Tu založila již v roce 1968 Irena Svobodová, manželka prezidenta Ludvíka Svobody, a po revoluci obnovila Olga Havlová.

Darované peníze jsou určeny na pomoc týraným, zneužívaným, zanedbávaným a jinak ohroženým dětem v sociálních programech SOS dětských vesniček v několika desítkách obcí ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…