Vánoční stromky z VLS míří do dětských domovů na Liberecku

04.12.2015 17:34

Vojenské lesy a statky ČR před adventem oslovily devět dětskýchdomovů v Libereckém kraji s nabídkou vánočních stromků. Vánoční stromky z bývalého vojenského újezdu v Ralsku jim již tradičně státní lesnický podnik nabízí zdarma i s dovozem přímo do domova.

Vánoční stromky z VLS míří do dětských domovů na Liberecku
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

„Jde o tradiční předvánoční akci, kterou nabízíme dětským domovům od roku 2006, většinou chtějí stromky pro každou „rodinku,“ tedy skupinu dětí, a jeden strom do společných prostor,“ uvedl ředitel divize VLS v Mimoni Roman Vohradský.

Vánoční stromky z divize VLS v Mimoni by tak letos měly zkrášlit Vánoce dětem z domovů v Jablonci nad Nisou, České Lípě,Frýdlantu, Semilech, Hamru na Jezeře, Krompachu, Jablonném v Podještědí, Dubéi v domově Sluníčko v Liberci. Vedle toho se ralské stromky objeví ale i v dalších školách a školkách v okolí Mimoně.

Vedle toho Vojenské lesy a statky pravidelně dětské domovy oslovují s nabídkou programů lesní pedagogiky, kde je lesníci VLS seznamují s přírodou v jejich okolí i základními informacemi o lesnictví a myslivosti. Například dětský domov v Hamru na Jezeře se těchto programů pravidelně účastní a jejich žákovské družstvo letos dokonce zvítězilo v místním kole mezinárodní vědomostní soutěže YPEF (Mladí lidé v evropskýchlesích), která v tuzemsku probíhá pod patronátem ministra zemědělství Mariána Jurečky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…