Vánoční svátky pohledem policie

26.12.2016 14:42

Karlovarský kraj – služba ve dne v noci

Vánoční svátky pohledem policie
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Zhruba 600 policistů karlovarské policie trávilo Štědrý den či Boží hod ve službě. Policisté obvodních oddělení střežili bezpečí občanů a jejich majetek, dopravní policisté dohlíželi nad bezpečností silničního provozu, kriminalisté řešili nápad trestné činnosti, policisté cizinecké policie prováděli kontroly na hraničních přechodech se SRN a operační důstojníci zajišťovali kontakt s veřejností a rychlost zásahů motorizovaných hlídek na volání občanů o pomoc.

Policisté zajišťovali o vánočních svátcích zvýšený výkon služby vzhledem k přijatému bezpečnostnímu opatření na základě událostí, které se staly před Vánocemi v zahraničí.

Zákazníci obchodních center, vánočních trhů či kulturních akcí mohli zaznamenat zvýšený výskyt policistů v těchto místech, kde je soustředění většího počtu obyvatel. Fakt, že některé policejní hlídky byly vyzbrojeny dlouhými zbraněmi, by neměl být důvodem pro znepokojení, policisté jen musí být připraveni eliminovat jakéhokoliv pachatele, který by chtěl občany ohrozit.

Na Štědrý den a Boží hod vyjely policejní hlídky na 160 zákroků na žádost občanů, z toho v 18 případech šlo o dopravní nehody. Celkem bylo spácháno 10 trestných činů, mezi nimi například několik vloupání do objektů, krádež peněženky v obchodě nebo poškození vozidel neznámým pachatelem.

Během Vánoc se dokonce neznámý pachatel v noci 24. 12. na 25. 12. v Mariánských Lázních vloupal do kostela a odcizil odtud finanční hotovost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…