Vánoční turné napříč všemi hudebními žánry na ČT art

11.11.2015 16:34

Magdalena Kožená, Andrea Bocelli, Renée Flemingová i Pink. Koncerty mnoha žánrů čekají diváky ČT art o letošních vánočních svátcích. A nejen ony, kulturní stanice České televize nabídne od 18. prosince vysílací schéma čítající dvacítku premiérových pořadů i několik přímých přenosů svátečních hudebních vystoupení z Česka i ze zahraničí.

Vánoční turné napříč všemi hudebními žánry na ČT art
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Už od pátku 18. prosince do první lednové soboty nabídne ČT art svým divákům každý den alespoň jeden koncert, většinu v premiéře. Vánoční koncertní sérii zahájí britská zpěvačka Jessie J., naváže mezzosopranistka Magdalena Kožená, v neděli 27. prosince pak fenomenální Renée Flemingová v opeře Lucrezia Borgia a hned den poté, v novém multimediálním představení Vivaldianno, Michal Dvořák a houslista Jaroslav Svěcený. Premiérou bude i galakoncert Berlínské filharmonie a hvězdného klavíristy Lang Langa či silvestrovský program Sinatrology věnovaný stému výročí narození Franka Sinatry. Sváteční vánoční program završí španělské rytmy Gershwinovy Kubánské předehry v podání České filharmonie a za doprovodu černohorského kytaristy Miloše Karadagliće při Novoročním koncertu z Dvořákovy síně Rudolfina.

„Štědrým večerem diváky již tradičně na Artu provede Vánoční koncert z Valdštejnského paláce. Vstup do nového roku pak zpříjemní přímý přenos Novoročního koncertu České filharmonie,“ avizuje výkonný ředitel programu ČT art Tomáš Motl.

Nejen na hudební um, ale také do soukromí a zákulisí života hvězd klasické  i populární hudby nahlédnou připravené dokumenty. K výročí sta let od narození šansoniérky Édith Piaf odvysílá Art v sobotu 19. prosince snímek s dosud nezveřejněnými materiály ze života této ikonické zpěvačky. Pět dekád interpretačního mistrovství italského tenora pak zmapuje dokument Pavarotti – hlas pro věčnost a na současnou osobnost populární hudby Alecie Beth Mooreové vystupující pod pseudonymem Pink nahlédne stejnojmenný americký dokument. Ten doplní i záznam jejího koncertu z australského Melbourne.

„Vysílací schéma vánočních svátků nabídne řadu kulturních zážitků určených spíše náročnějším divákům, ale i potřebné odlehčení. Například v podobě televizní premiéry komedie Parádně pokecal, akrobatické show Cirque du Soleil nebo povídání Marka Ebena s Richardem Gerem,“ doplňuje nabídku Tomáš Motl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…