Ve Strakově akademii se bude 18. září konat schůze vlády ČR

15.09.2017 19:35

V pondělí 18. září 2017 od 9.00 hodin se ve Strakově akademii koná schůze vlády ČR. Na programu budou mimo jiné tyto body:

Ve Strakově akademii se bude 18. září konat schůze vlády ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad vlády, ilustrační foto


· Návrh nařízení vlády o některých podmínkách k provádění společné organizace trhů v odvětví cukru, předkládá ministr zemědělství
Nařízení vlády reaguje na ukončení režimu produkčních kvót, k němuž v cukrovarnictví dojde od 30. 9. 2017. Nařízení vlády v reakci na tento fakt mj. odstraňuje vzniklou nadbytečnou byrokracii.
https://apps.odok.cz/veklep-detail?pid=KORNAP6HDHB0

· Návrh věcného záměru nového zákona o ochraně spotřebitele, předkládají ministři průmyslu a obchodu a spravedlnosti
Cílem předkládaného věcného záměru je vznik nového zákona, díky němuž dojde k celkovému zdokonalení právní úpravy ochrany spotřebitele a k posílení vymahatelnosti práv spotřebitelů v České republice. Podle předkladatelů návrhu je kodifikace spotřebitelského práva nezbytná mj. z důvodu roztříštěnosti a dvojkolejnosti stávající právní úpravy v oblasti práv spotřebitele.
https://apps.odok.cz/veklep-detail?pid=KORNAL6C4B2S

· Koncepce rodinné politiky, předkládá ministryně práce a sociálních věcí
Koncepční materiál připravilo MPSV ve spolupráci s Odbornou komisí pro rodinnou politiku na základě požadavku Programového prohlášení vlády. Opatření v Koncepci jsou zaměřená na všechny rodiny bez ohledu na jejich uspořádání a volbu typu péče o děti, ať už v rodině, nebo mimo ni. Navrhovaná opatření jsou zaměřena na největší problémy, kterým dnešní rodiny čelí.

· Návrh na změnu programu podpory aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje DELTA, předkládají místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace a předseda Technologické agentury ČR
Předkladatelé navrhují prodloužení doby trvání programu DELTA, který je zaměřen na zvyšování množství konkrétních výsledků aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje ve spolupráci se zahraničními subjekty. Program podpory schválila vláda v srpnu 2013.

· Změna příslušnosti hospodařit s majetkem České republiky - Památník Hodonín u Kunštátu z Národního pedagogického muzea a knihovny J. A. Komenského na Muzeum romské kultury, předkládá ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu
Objekt památníku připomínajícího utrpení obětí romského holokaustu v tzv. cikánském táboře během druhé světové války má podle návrhu ministra pro lidská práva přejít pod organizaci, která se systematicky zabývá mapováním historie romského etnika v ČR. Protože se jedná o převod majetku mezi ministerstvy (z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy pod Ministerstvo kultury), musí o něm rozhodnout vláda.

Termín
18. září 2017

Místo
Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Program
8.55 – fototermín před začátkem jednání
11.00 – tisková konference (čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…