Ve Velkém Březně na Ústecku vytvořila škola dětem volnočasovou dílnu

28.05.2015 11:42

Základní škola Velké Březno v Ústeckém kraji dnes otevřela novou volnočasovou dílnu pro své žáky i ostatní děti z obce. Zrekonstruovaná místnost v suterénu budovy nyní slouží jako prostor pro hodiny výtvarné výchovy, pracovní činnosti a zájmové kroužky. Na vybudování volnočasové dílny přispěla škole Nadace ČEZ částkou 230 tisíc korun.

Ve Velkém Březně na Ústecku vytvořila škola dětem volnočasovou dílnu
Foto: cez.cz
Popisek: Přestřižení pásky ve Velkém Březně

Nová třída se nachází v těsné blízkosti nedávno vybudované keramické dílny, o kterou je zájem během celého vyučovacího týdne. Podobné zázemí proto chtěla mít škola i pro praktickou výuku a ostatní zájmové činnosti, které svým žákům nabízí.

„Naše škola poskytuje dětem možnost vybrat si z 28 zájmových kroužků, dlouho nám však chyběl plnohodnotný prostor pro jejich zajištění, a kroužky tak často probíhaly v provizorních podmínkách. Nová dílna je ideální pro většinu z nich, časem do ní pořídíme také sportovní náčiní, aby mohla sloužit i v hodinách tělesné výchovy a při sportovních činnostech,“ sdělil ředitel Základní školy Velké Březno Jan Darsa. Škola se pravidelně zapojuje do celostátních soutěží a projektů, a nová volnočasová dílna proto poslouží také jako potřebné zázemí pro realizaci jejich řešení.

Téměř 400 žáků základní školy, jejichž počet poslední dobou neustále narůstá, i ostatní děti z města a jeho okolí mohou volnočasovou dílnu využívat také díky Nadaci ČEZ, která její vybudování podpořila prostřednictvím grantového řízení Podpora regionů, jež je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů.

„Škola ve Velkém Březně velmi usilovala o vybudování kvalitního zázemí pro výuku a zájmové činnosti dětí, a jsme rádi, že jsme jí v tom mohli pomoci. Svým dlouhodobým nasazením a péčí o své svěřence je tato škola opravdovým příkladem pro ostatní vzdělávací zařízení,“ uvedla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…