Ve vsetínské nemocnici otevřeli vlastní lékárnu

09.02.2015 14:33

Za přítomnosti zástupců vedení Zlínského kraje – Taťána Valentová Nersesjan, Lubomír Nečas, Jaroslav Kučera – byla v pátek 6. února otevřená lékárna DUO v prostorách Vsetínské nemocnice. Zlínský kraj na její otevření přispěl částkou ve výši 5,9 milionů korun.

Ve vsetínské nemocnici otevřeli vlastní lékárnu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékárna, ilustrační foto

Pacienti, kteří opouštějí nemocniční areál, si tak mohou vyzvednout léčiva přímo na místě a využít i dalších nabídek a služeb, které pro ně Lékárna DUO chystá. Úloha nemocniční lékárny je specifická: lékárna je neoddělitelnou součástí Vsetínské nemocnice, zisk je využíván k dalšímu rozvoji nejen lékárny, ale i celé nemocnice. Vyzvednutím léčiva v lékárnách Vsetínské nemocnice se tak mohou lidé podílet na rozvoji nemocnice, zachování dostupné a kvalitní zdravotní péče ve vsetínském regionu. Lékárna vyrostla v prostorách bývalých odborných zubních ambulancí, které bylo nutno nejprve přestěhovat do nových prostor. Ty také umožňují další rozvoj této odbornosti, kterou využívá i Vsetínská nemocnice, jejímž zakladatelem je Zlínský kraj. Celkem si akce vyžádala více než sedm milionů korun. „Stavební část v hodnotě 5,9 milionu korun byla uhrazena z prostředků Zlínského kraje. Vybavení v hodnotě 1,3 milionu korun pak uhradila Vsetínská nemocnice. Úpravu prostor stomatologických ambulancí již řešil nájemce těchto prostor,“ uvedla předsedkyně představenstva Vsetínské nemocnice a.s. Ing. Věra Prousková. Upozornila, že budova, ve které se nachází lékárna, se dočká zanedlouho zateplení a lékárna bude mít nejen příjemný moderní interiér, ale i exteriér.
Lékárna DUO je součástí Vsetínské nemocnice, jejíž zakladatelem je Zlínský kraj. Zlínský kraj je rovněž zakladatelem dalších třech nemocnic: nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně, Uherskohradišťské nemocnice a Kroměřížské nemocnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …