Vedení Českých aerolinií a Odborová organizace palubních průvodčích dosáhly kompromisní dohody

27.10.2014 17:18

V pátek proběhlo na půdě Českého aeroholdingu intenzivní jednání mezi představenstvem Českých aerolinií a zástupci vedení Odborové organizace palubních průvodčích (dále jenom OOPL) k aktuální situaci v ČSA.

Vedení Českých aerolinií a Odborová organizace palubních průvodčích dosáhly kompromisní dohody
Foto: ČSA
Popisek: ČSA

Jednání byli rovněž přítomni Václav Řehoř, předseda představenstva Českého aeroholdingu, a Luboš Pomajbík, předseda Odborového svazu dopravy. Všechny zúčastněné strany se dohodly na kompromisu, jehož výsledkem je odvolání stávky i stávkové pohotovosti palubních průvodčích na straně jedné a současně snížení dopadu na aktuální propouštění v Českých aeroliniích na straně druhé.

„OOPL přistoupila k nastalé situaci velmi odpovědně. Dosažený výsledek nelze interpretovat jako vítězství či porážku ani jedné ze stran. Jsem rád, že převládla fakta, věcná jednání a odpovědnost za budoucnost firmy nad emocemi,“ řekl Luboš Pomajbík, předseda Odborového svazu dopravy.

„Jsme rádi, že se nám podařilo uchránit dodatečná pracovní místa palubních průvodčích v ČSA nad rámec plánovaného propouštění,“ sdělila Petra Posová, předsedkyně Odborové organizace palubních průvodčí.

„Vítězem této dohody jsou jednoznačně cestující a klienti Českých aerolinií,“ řekl předseda představenstva Českých aerolinií Jozef Sinčák.

„Základní parametry restrukturalizačního plánu se touto dohodou nemění. Jsem rád, že jsme našli společné kompromisní řešení, což považuji za pozitivní signál směrem k dalším akcionářům ČSA,“ uzavřel Václav Řehoř, předseda představenstva Českého aeroholdingu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…