Velká rekonstrukce skončila, „nový“ Grandhotel Tatra vítá první návštěvníky

26.07.2017 12:40

Náročná rekonstrukce původního hotelu Tatra skončila. Podle plánovaného termínu se dnes už Grandhotel Tatra ve Velkých Karlovicích dočkal nového kabátu a stal se novým přírůstkem do rodiny ubytovacích zařízení v Beskydech. Navíc přinesl práci pěti desítkám zaměstnanců.

Velká rekonstrukce skončila, „nový“ Grandhotel Tatra vítá první návštěvníky
Foto: SYNOT
Popisek: Grandhotel Tatra Velké Karlovice

„V této lokalitě investuji do oblasti cestovního ruchu dlouhodobě. Velké Karlovice jsem si zamiloval už před lety. Jsem proto rád, že sem míří stále více turistů, kteří již dnes těmto atraktivním tuzemským lokalitám v řadě případů dávají přednost před drahými zahraničními dovolenými,“ uvedl podnikatel, senátor a investor Ivo Valenta, a doplnil: „Věřím, že si klienti nově zrekonstruovaný hotel tak, jako naše předešlé investiční akce, oblíbí, a budou se k nám těšit. Nakonec o velkém zájmu veřejnosti svědčil jiži první den provozu grandhotelu, kdy nás navštívily stovky lidí. Většina z nich neodolala především naší kuchyni a relaxaci v moderním wellness.“

Právě gastronomie je v Grandhotelu Tatra specifická. Je totiž orientovaná na lokální kuchyni, s využitím místních dodavatelů, ale v moderním provedení. Ponese se v duchu hesla „Od farmáře přímo na stůl“.

Rovněž hotelové wellness prošlo kompletní změnou. Hostům je k dispozici zážitkový bazén, 4 sauny či privátní wellness s párovými masážemi, vlastní vířivkou a saunou. Další dvě vířivky, s výhledem na Velké Karlovice, budou celoročně využitelné na terase. Zájemci z řad klientů budou moci využít také fitness centrum a masážní místnosti.

„Grandhotel Tatra přináší atmosféru vysokohorského hotelu s individuálním přístupem k hostům. Jeho hlavním posláním je nabízet vyššímu segmentu klientů mimořádný produkt v evropské kvalitě tak, aby si odsud odnášeli pozitivní emoce a zážitky,“ uvedla ředitelka hotelu, Andrea Pányiová.

Z původní budovy hotelu tak nakonec zůstal pouze skelet. Všech 41 pokojů má dnes nový design. Novinkou je například velká kongresová místnost s kapacitou 80 osob, určena jak pro firemní akce, tak i pro svatby, rodinné oslavy, bankety a rauty. Součástí je také venkovní terasa s příjemným posezením a výhledem do údolí.

Při rekonstrukci byly využity zejména přírodní materiály z přilehlé oblasti Beskyd - především kámen, dřevo a kůže. Změn se dočkala i hotelová restaurace, v níž je nově například otevřený krb či unikátní vinotéka, vestavěná přímo do podlahy.

„Grandhotel Tatra přináší do regionu top kvalitu služeb, na jakou jsou klienti zvyklí v zahraničí. Chceme však podtrhnout místní lokalitu. Proto je důraz kladen zejména na region Valašsko, a to ať už z pohledu gastronomie, tak i srdečnosti místních lidí,“ doplnil koordinátor celého projektu, Jan Svoboda, který kromě titulu Hoteliér roku 2015 získal také řadu evropských a světových ocenění pro Hotel Elizabeth v Trenčíně.

Projekt Grandhotelu Tatra není první investicí skupiny SYNOT v oblasti cestovního ruchu. Přímo ve Velkých Karlovicích již skupina vybudovala Valašské chalupy s hospodou Kyčerka, lyžařské středisko či bike park a plánuje další aktivity. Jednou z nich je například realizace projektu Vodní svět.

Bližší informace o hotelu najdete na: www.grandhoteltatra.cz .

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…