Velké průmyslové podniky podpořily na jihu Moravy „konkurenci“

16.12.2014 13:50

První ročník soutěže NEJinovátor Jihomoravského kraje 2014 odstartoval v červenci letošního roku. Ambiciózní projekt má upozornit na řadu domácích firem, které ve svých oborech dosahují mimořádných výsledků. Jedním z partnerů soutěže je i strojírenský koncern ZKL.

Velké průmyslové podniky podpořily na jihu Moravy „konkurenci“
Foto: ZKL
Popisek: ZKL

„Porota, jíž jsem členem, vybírala z téměř 200 společností. Řadu firem osobně znám a soutěž zaměřená na inovační potenciál je určitě přínosná. Výběr nebyl jednoduchý, ale za sebe mohu říct, že jsem jako zástupce strojírenské společnosti tíhnul tímto směrem“, říká Ing. Jan Otoupalík, technicko - výrobní ředitel ZKL, a.s.

Vítěz soutěže, společnost ASIO, spol. s.r.o., se zabývá vývojem, výrobou a dodávkami technologií pro čištění odpadních vod, úpravu vod a čištění vzduchu. V současnosti má zastoupení ve dvaatřiceti zemích světa.

„Kvalita a velký počet přihlášených firem do soutěže jen potvrzují, že Jihomoravský kraj je lídrem mezi regiony v oblasti inovací. Zároveň je to pro nás důkaz, že sázka na podporu vědy, výzkumu a inovací ze strany kraje, byl krok správným směrem,“ uvedl hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

Zúčastnit se soutěže NEJinovátor Jihomoravského kraje 2014 mohly všechny malé a střední inovativní společnosti se sídlem či významnými aktivitami na území Jihomoravského kraje s libovolným oborem podnikání. Cílem dvoukolové soutěže bylo najít organizaci s nejlepším řízením inovací.

„Malé a střední podniky jsou základem každé fungující ekonomiky. Otevřený přístup k inovačním řešením mezi účastníky soutěže jasně dokládá, že jihomoravští podnikatelé se nebojí nových výzev a příležitostí,“ dodal předseda Unie malých a středních podniků ČR David Šeich.

Pro strojírenský koncern ZKL zapadá partnerství v soutěži do celkové politiky podniku, který právě do inovací a výzkumu investuje vysoké částky. Nedávno ohlásil investici bezmála 200 milionů korun do výroby inovovaných válečkových ložisek pro železniční dopravu. 

O společnosti ZKL

Společnost ZKL je největší výrobce velkorozměrových soudečkových, speciálních a dělených ložisek ve střední Evropě. Věnuje se výzkumu, vývoji, výrobě a distribuci valivých ložisek, výrobě speciálních ložisek a komponentů pro automobilový a železniční průmysl. Tradiční český výrobce koncern ZKL prosazuje flexibilitu a rychlost v plnění požadavků zákazníka. Ve všech činnostech navíc uplatňuje šetrný přístup k životnímu prostředí. V současné době v koncernu pracuje více než 1 100 zaměstnanců. ZKL se během své šedesátileté tradice stala osvědčeným a spolehlivým dodavatelem s certifikací pro celou řadu průmyslových podniků. Vyráběný sortiment standardních a speciálních ložisek značky ZKL plní ty nejnáročnější požadavky zákazníků v široké oblasti jednotlivých průmyslových odvětví. Příkladem kam ZKL dodává své produkty, mohou být odvětví hutnictví, energetiky, těžkého strojírenství, těžby a zpracování surovin, automobilového průmyslu, dopravy, zemědělství a mnoho dalších. Další informace naleznete na: www.zkl.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…