Velvyslanectví České republiky v Rakousku: Pečlivě zvažte rizika spojená s outdoorovými aktivitami

10.02.2016 18:07

Upozornění pro klienty cestovních kanceláří, které zprostředkovávají tzv. outdoorovou turistiku na území Rakouska:

Velvyslanectví České republiky v Rakousku: Pečlivě zvažte rizika spojená s outdoorovými aktivitami
Foto: rep
Popisek: Rakouská vlajka

Upozorňujeme klienty cestovních kanceláří, které organizují nebo provozují v Rakousku outdoorové aktivity, aby pečlivě a samostatně zvážili a vyhodnotili rizika spojená s těmito aktivitami.

Jedná se především o vysokohorskou turistiku, horolezectví, ski paragliding, heliskiing a další typy extrémního lyžování a snowboardingu, lyžování ve volném terénu, lyžařský speedriding, lavinové a lezecké kurzy, rafting a aktivity na divoké vodě.

Pozornost je potřebné věnovat tomu, zda cestovní kancelář organizující tyto zájezdy zajišťuje k těmto aktivitám osoby s odpovídající odborností a kvalifikací a také si ověřit, zda oprávnění instruktorů pro jednotlivé druhy sportů či činností vydané v České republice platí i v Rakousku.

Ve smlouvách a marketingových materiálech se vyskytují případy, kdy je klientům podsouván pocit, že jsou v rukou profesionálů. Smlouvy ale mohou obsahovat a v některých případech obsahují pochybná prohlášení o účasti na vlastní nebezpečí, přičemž snaha zbavit se odpovědnosti předem by měla být vždy prvním signálem k tomu, že je naprosto nezbytné zvážit přínosy a rizika spojená se svěřením se do péče zajišťovatele či organizátora takové akce.

Jan Sechter v.r., velvyslanec ČR v Rakousku

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…