Veřejnost může vybírat nej… zdravotní sestru Moravskoslezského kraje

07.08.2017 21:07

Do třetího ročníku ankety Moravskoslezská sestra 2017, kterou vyhlásil odbor zdravotnictví Krajského úřadu Moravskoslezského kraje, se po odbornících může ode dneška zapojit i veřejnost.

Veřejnost může vybírat nej… zdravotní sestru Moravskoslezského kraje
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Smyslem akce konané pod záštitou ministra zdravotnictví, prezidentky České asociace zdravotních sester a hejtmana Moravskoslezského kraje je ocenit nejlepší zdravotnické pracovníky působící regionu a poděkovat všem profesionálům, kteří s nasazením vykonávají zdravotnická povolání.

„Význam a poslání zdravotnické profese si většinou plně uvědomujeme, až když zdravotníky nutně pro sebe nebo pro své blízké potřebujeme. Pořádáním ankety jim chceme poděkovat za náročnou práci a záchranu zdraví,“ uvedl náměstek moravskoslezského hejtmana pro zdravotnictví Martin Gebauer. Míní, že ocenění těch nejlepších zdravotních sester přispěje ke zvýšení společenské prestiže ošetřovatelského povolání i zájmu mladých lidí o tuto profesi.

Favority na nej… zdravotní sestru Moravskoslezského kraje v pěti kategoriích už nominovali odborníci. Nyní se může do ankety zapojit i veřejnost, a to prostřednictvím internetových a facebookových stránek Moravskoslezského kraje. Od 7. srpna do 30. září mohou i laici hlasovat pro jednu svoji favoritku z patnácti finalistek vybraných odbornou porotou.

„Veřejnost může vybírat z patnácti finalistek v těchto kategoriích: sestra u lůžka, ambulantní a domácí péče, paliativní a hospicová péče, porodní asistentka a ocenění za dlouhodobý přínos v ošetřovatelské péči. Na slavnostním galavečeru 12. října v aule VŠB-TUO pak oceníme vítěze v jednotlivých kategoriích a také finalistku s nejvyšším počtem hlasů veřejnosti. Zprostředkovaně tak poděkujeme všem zdravotníkům v našem kraji, protože si ocenění za svou nelehkou práci zaslouží,“ řekl vedoucí odboru zdravotnictví Krajského úřadu Moravskoslezského kraje Pavel Rydrych s tím, že po uzavření hlasování veřejnosti bude vybrán také jeden účastník ankety, který správně odpoví na soutěžní otázku. I on získá věcnou cenu.

Bližší informace k anketě zájemci najdou na webových stránkách Moravskoslezského kraje (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…