Veřejnost vnímá státní podnik Lesy ČR lépe než před několika lety

05.03.2016 13:14

Výzkum veřejného mínění o státním podniku Lesy ČR provedla společnost MEDIAN ve třech etapách v letech 2014 až 2015. Ukazuje se, že ačkoli podnik znají stále dvě třetiny dotázaných, významně se zlepšuje povědomí lidí o jeho činnosti i celkové veřejné mínění o Lesích ČR.

Veřejnost vnímá státní podnik Lesy ČR lépe než před několika lety
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

V prosinci 2014 soudilo 70 procent dotázaných, že je podnik důležitou součástí ochrany přírody, stará se o trvale udržitelné využívání přírodních zdrojů a spravuje státní les ve prospěch všech občanů státu. O rok později průzkum prokázal zvyšující se povědomí veřejnosti o činnosti podniku - 70 procent respondentů spojovalo Lesy ČR také s péčí o naučné stezky a turistické chodníky a s podílem na záchraně vzácných druhů rostlin a živočichů. O všech činnostech se zmíněná většina dotázaných vyjadřovala spíše pochvalně. Na škále od 1 do 4 (1 – velmi dobré; 4 – velmi špatné) hodnotili respondenti na konci roku 2014 podnik Lesy ČR výslednou známkou 2,03 a loni v prosinci známkou 1,97. Ještě více než povědomí o činnostech se v očích veřejnosti zlepšila celková image společnosti. Nejlépe je stále hodnocena přátelskost, ekologičnost, vytváření pracovních podmínek a důvěryhodnost. Naopak nejhůře, ale výrazně lépe než v roce 2014 - s průměry známek 2,3 až 2,4, je hodnocena transparentnost, hospodaření a komunikace s veřejností.

„Image podniku se zlepšilo nejen mezi lidmi, kteří ho znají osobně, ale i mezi těmi, kteří o Lesích ČR slyší pouze z médií,“ uvedl obchodní ředitel Lesů ČR Radovan Srba. Podle výzkumníků se tak významně zlepšil i mediální obraz podniku, což prokázali respondenti při hodnocení důvěryhodnosti, organizovanosti, otevřenosti, inovativnosti, modernosti a hospodaření podniku. Dlouhodobě má společnost Lesy ČR nejlepší image u lidí, kteří ji znají z charitativních a sponzorských projektů. Lépe než dřív hodnotí podnik lidé, kteří znají Lesy ČR a jejich personál osobně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

14:54 ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

V 1. čtvrtletí řidiči odebrali v síti ČEZ přes1,8 mil. kWh zelené elektřiny. To je o 65 % více, než …