Veřejný ochránce práv: Diskuze o problémech v činnosti soudních znalců

13.12.2016 11:03

V úterý 13. 12. pořádají ministr spravedlnosti Robert Pelikán a zástupce ombudsmanky Stanislav Křeček kulatý stůl „Vybrané problémy znalecké agendy“.

Veřejný ochránce práv: Diskuze o problémech v činnosti soudních znalců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zástupce Veřejného ochránce práv Stanislav Křeček

V Kanceláři veřejného ochránce práv se sejdou zástupci krajských soudů  – předsedové a místopředsedové soudů a vedoucí oddělení znalců a tlumočníků na krajských soudech. Cílem je sjednocení praxe v tzv. znalecké agendě a sdílení zkušeností.

Z pohledu veřejného ochránce práv je činnost soudních znalců jedním z faktorů ovlivňujících nejen soudnictví, ale i každodenní život. Zástupce ombudsmanky se při šetření podnětů setkává se stížnostmi na činnost znalců a na průtahy v soudních řízeních způsobené průtahy při zpracování znaleckých posudků. Právě poznatky z šetření jednotlivých případů budou tématem úvodní části setkání. Doplní ji poznatky ze správních řízení ve věcech znalců z pohledu Ministerstva spravedlnosti. Hovořit se však bude také o aktuálním stavu návrhu zákona o soudních znalcích, aplikační praxi kontrolního řádu apod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.