Vesnicí roku v Ústeckém kraji je Nové Sedlo na Lounsku

13.06.2016 22:15

Celkem 251 obcí z celé České republiky se přihlásilo do letošního ročníku soutěže Vesnice roku. Rovných 30 jich pak soutěžilo o barevné stuhy v Ústeckém kraji. Nakonec vyhrála a vesnicí roku v regionu se pro letošní rok stala obec Nové Sedlo na Lounsku. Po právu ji patří zlatá stuha.

Vesnicí roku v Ústeckém kraji je Nové Sedlo na Lounsku
Foto: Archiv obce
Popisek: Úřad v Novém Sedle na Lounsku.

Zelenou stuhu za péči o zeleň a životní prostředí získala Jiřetín pod Jedlovou na Děčínsku, oranžovou stuhu za spolupráci obce a zemědělského subjektu přiřkla odborná porota Nové Vsi v Horách na Mostecku. Modrá stuha za společenský život putuje do Kytlice na Děčínsku. Bílou stuhou za činnost mládeže se pro letošek mohou pyšnit Vědomice na Litoměřicku. „Všem oceněným vesnicím přeji mnoho spokojených obyvatel a Novému Sedlu přeji úspěch v celostátním kole,“ poblahopřál vesnicím hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

Ve vítězné obci žije přes 500 obyvatel a skládá se ještě z dalších pěti místních částí – Nové Sedlo, Břežany, Číňov, Sedčice, Žabokliky a Chudeřín. Ve vesnici se například nachází Dům s pečovatelskou službou či věznice.

Celostátní kolo, do kterého postupují vítězové krajských kol, proběhne na přelomu měsíce srpna a září. Vítěz a nositel titulu Vesnice roku 2016 bude vyhlášen 17. září na Jarmarku venkova v Luhačovicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…