Vězeňská služba: Borská věznice má díky rekonstrukci moderní výrobní prostory

18.03.2019 17:37

Nově zrekonstruované sklepní prostory v budově plzeňské věznice dnes slavnostně otevřeli zástupci Vězeňské služby ČR. Díky tomuto kroku získá věznice na Borech dalších až 80 pracovních míst., kde zaměstná odsouzené, kteří se vzhledem k závažnosti trestných činů, které spáchali, nedostanou z bezpečnostních důvodů na pracoviště mimo věznici.

Vězeňská služba: Borská věznice má díky rekonstrukci moderní výrobní prostory
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odznak vězeňské služby ČR

„Vnímáme společenskou odpovědnost, je velmi důležité, aby vězni pracovali, měli příjmy a díky tomu byli schopni platit výživné na děti, dluhy a náklady na výkon trestu. Dalším důležitým aspektem je získávání pracovních návyků, které by jim měly pomoci se opětovným začleněním do společnosti,“ řekl ředitel plzeňské věznice Petr Vlk.

Náklady na rekonstrukci této části věznice činily bezmála 2 517 062 korun. Na opravách se podílelo 29 odsouzených, kteří celkem odpracovali 4 082 hodin. V rámci jejich práce byla zajištěna oprava podlah, oprava oken, výroba katrů, elektroinstalace, zednické práce, výmalba a úklid. Na základě této svépomoci ušetřila věznice cca 1 171 751 korun. Další práce pak zajistily odborné firmy.

Do výběrového řízení na pronájem a zaměstnávání se přihlásila firma, která má se zaměstnáváním vězňů letité zkušenosti. Společnost se specializuje na výrobu komponentů z různých typů materiálů pro letecký průmysl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…