Vězeňská služba ČR: Vězni pomáhají na lince 1212

31.03.2020 19:07

Vinařická věznice, ve které provozuje call centrum společnost A-GIGA s.r.o., v současné době pomáhá i na národní informační lince pro občany v souvislosti s koronavirem Covid 19.

Vězeňská služba ČR: Vězni pomáhají na lince 1212
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odznak vězeňské služby ČR

Linka 1212 je natolik zahlcována hovory a je často přetížená, že se společnost A-GIGA ve spolupráci s Věznicí Vinařice rozhodly pomoci i v této sféře. Společnost A-GIGA provozuje ve vinařické věznici call centrum, ve kterém zaměstnává na pozicích operátorů zhruba 60 vězňů ve směnném provozu.

„Pro účely linky 1212 jsme proškolili 7 operátorů ve výkonu trestu, kteří pro tuto práci splňují předpoklady a kteří se řídí rozsáhlým manuálem. Na jejich činnost dohlíží náš zaměstnanec , proškolený teamleader,“ objasnila jednatelka společnosti A-GIGA Věra Babišová.

Operátoři vyřizují konkrétní dotazy volajících občanů a přepojují je v rámci aplikace na kompetentní pracoviště ministerstev zdravotnictví a vnitra, na psychologickou pomoc a další, informují je o kontaktech na zdravotní pojišťovny a další instituce.

Společnost A-GIGA vybavila pracoviště přímo ve věznici potřebnou technikou, veškerá komunikace se monitoruje, nahrává a ukládá, pracoviště též monitoruje kamera.

Jako všichni operátoři i společnost A-GIGA vykonává tuto činnost bez nároku na odměnu, stejně tak odsouzení se zapojili dobrovolně a sami chtějí pomáhat.

„V současné složité době platí mnohem více fakt, že Vězeňská služba pomáhá. Nabídka pomoci občanům, kteří jsou v souvislosti s aktuální situací v tísni a zapojení vězňů do této práce, je pro nás samozřejmostí,“ řekl generální ředitel Vězeňské služby ČR Petr Dohnal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…