Vězeňská služba ČR se ohrazuje proti článku Lidových novin

16.06.2015 10:25

služba České republiky se ostře ohrazuje proti článku Martina Shabua otištěném v pondělních Lidových novinách s názvem „Vězeňská služba asi opět ztratí šéfa“.

Vězeňská služba ČR se ohrazuje proti článku Lidových novin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odznak vězeňské služby ČR

Výrok generálního ředitele VS ČR Pavla Ondráška, citovaný doslovně v článku, je zcela smyšlený a neautentický. „Dlouhodobě jsem pobouřen způsobem, jakým Lidové noviny informují o dění ve vězeňské službě, tento poslední příklad však již zcela překročil hranice seriózní žurnalistiky,“ uvedl generální ředitel VS ČR Pavel Ondrášek.     

Generální ředitel VS ČR neposkytl Lidovým novinám žádné vyjádření, které by v článku tímto způsobem mohlo být citováno; s redaktorem Shabuem nehovořil a informace, odvolávající se na Pavla Ondráška, jsou tedy zcela lživé. Vězeňská služba ČR vyjadřuje hluboké znepokojení z redakční praxe listu a bude proto žádat od šéfredaktora Lidových novin vysvětlení a veřejnou omluvu.  


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…