Vězeňská služba: Nevyužitý objekt v Králíkách by mohl sloužit jako věznice

08.09.2016 16:53

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán společně s generálním ředitelem Vězeňské služby ČR Petrem Dohnalem dnes navštívili město Králíky, kde jednali se starostkou Janou Ponocnou a členy rady města o případném využití objektu bývalého dětského výchovného ústavu. Vězeňská služba ČR projevila o tento areál zájem s tím, že by v něm vybudovala věznici.

Vězeňská služba: Nevyužitý objekt v Králíkách by mohl sloužit jako věznice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odznak vězeňské služby ČR

„Vzhledem k přeplněnosti věznic se snažíme jednak rozšiřovat stávající věznice a rovněž řešíme možnost bezúplatného převodu volných objektů jiných složek státu na vězeňskou službu. Plánujeme, že bychom v králickém objektu vybudovali ženskou věznici v nejlehčím stupni zabezpečení, kde by byly umísťovány odsouzené ženy za mírnější delikty. V souladu s novou koncepcí vězeňství chceme, aby odsouzení byli umísťováni co nejblíže k místu bydliště, v této věznici by si tedy primárně odpykávaly tresty ženy z Pardubického kraje, “ objasnil generální ředitel Vězeňské služby ČR Petr Dohnal. Prioritou Vězeňské služby je hlavně prospěšnost tohoto záměru pro obě strany. „Vězeňská služba na straně jedné dostane možnost využít prázdný a vhodný objekt a tím poskytne nejen nová pracovní místa pro obyvatele Králík, ale také dodavatelské prostředí pro tamní podnikatele a společnosti,“ doplnil Dohnal.

Představitelé města vzali záměr na vědomí s poukazem na to, že je nutné s ním seznámit občany města Králíky a dát jim možnost k vyjádření. Za tímto účelem se obě strany dohodly na uskutečnění setkání s občany 25. září 2016. „V rámci více než hodinové diskuse jsme ministru spravedlnosti a generálnímu řediteli Vězeňské služby položili mnoho otázek týkajících se především chodu zařízení s ohledem na bezpečnost občanů města. Přestože jsme na všechny otázky dostali odpověď, považujeme za nutné dát občanům možnost k vyjádření jejich názoru,“ uvedla starostka Jana Ponocná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…