Vězeňská služba: Nové ubytovací kapacity přibyly v Poštorné

10.08.2017 8:10

Objekt v Poštorné s novými ubytovacími kapacitami nabídne dalších 168 míst. Jeho slavnostní otevření proběhlo v pátek 4. srpna 2017. Doposud bylo v Poštorné ubytováno 32 odsouzených mužů zařazených v dohledu. Stavební práce začaly loni v prosinci a ukončeny byly letos v červnu. Rekonstrukce se tedy podařila v rekordním čase, trvala 180 dní. Náklady na přestavbu činily přes 35 miliónů korun.

Vězeňská služba: Nové ubytovací kapacity přibyly v Poštorné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odznak vězeňské služby ČR

„Samozřejmě, že jsme v rámci rekonstrukce objektu zaměstnali odsouzené. Ti tam odpracovali více než 26 tisíc hodin a tím jsme státu ušetřili tři miliony korun,“ řekl generální ředitel Vězeňské služby České republiky Petr Dohnal.

Poštorná nyní nabízí ubytovací kapacity pro 200 odsouzených mužů, z toho v dohledu 82 a nově zde vznikne oddělení s dozorem pro výkon trestu odsouzených mužů s celkovou kapacitou 118 odsouzených, z toho 42 míst pro trvale pracovně nezařaditelné.

„Největší změnou oproti předchozímu stavu areálu je zbudování objektu pro vstup, také vytvoření takzvaného zakázaného pásma s technickými prvky a zbudování operačního střediska a kamerového systému,“ řekl ředitel břeclavské věznice Vladan Havránek.

Vězeňská služba České republiky v průběhu dvou měsíců otevřela již druhý objekt, který nejen významně pomohl ke zvýšení ubytovacích kapacit, ale stal se také součástí života v regionu. Například Poštorná nabídla několik desítek nových pracovních míst. „V Břeclavi jde o druhé vězeňské zařízení a vztah města a jeho obyvatel k věznici je veskrze pozitivní. Lidé zatím nevznesli na vedení radnice žádné protesty. Naopak vězni nám pomáhali při zdolání mimořádných událostí, jako byly třeba povodně,“ sdělil břeclavský starosta Pavel Dominik.

Objekt Poštorná k Věznici Břeclav patří od 1. listopadu roku 2012, kdy jej Vězeňská služba ČR převzala od Správy uprchlických zařízení Ministerstva vnitra ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…