Víkend bude na Radiožurnálu i Plusu ve znamení voleb

10.10.2014 14:40

Český rozhlas připravil speciální volební vysílání. V sobotu i v neděli bude přinášet aktuální výsledky, komentáře politiků i politologů a odborné analýzy. Posluchači budou moci sledovat volební výsledky i na zpravodajském webu zpravy.rozhlas.cz.

Víkend bude na Radiožurnálu i Plusu ve znamení voleb
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Speciální volební vysílání začne tradičně hned po uzavření volebních místností, tedy v sobotu ve 14 hodin. Vzhledem k rekordnímu počtu kandidátů i specifikám volebního systému v komunálních volbách počítáme s vysíláním minimálně do 21 hodin, v neděli navážeme dopoledne hodinovými bloky na Radiožurnálu a Českém rozhlase Plus. Jako obvykle budeme mít reportéry ve volebních štábech, navíc využijeme pro živé vstupy i studia Českého rozhlasu v jednotlivých regionech. A zvláštní servis nabídneme také na zpravodajském webu – kromě online reportáže připravujeme i sčítací aplikaci, kde každý jednoduše najde, jak dopadly volby v jeho konkrétní obci,“ řekl Tomáš Pancíř, ředitel Centra zpravodajství Českého rozhlasu.

Radiožurnál začne v sobotu vysílat proud volebního zpravodajství od 14:00. O dvě hodiny později se k němu přidá i stanice Českého rozhlasu Plus. Společné vysílání bude pokračovat minimálně do 21 hodin. Kromě pravidelného zpravodajství o průběžných výsledcích voleb zazní také komentáře politologů a politiků, analýzy, statistiky či zajímavosti. Hlavními moderátory budou Jan Pokorný a Jan Bumba. V noci a brzy ráno bude Český rozhlas výsledky mapovat ve svých zpravodajských relacích. Speciální volební blok chystá na nedělní dopoledne Český rozhlas Plus (od 8 hodin) a Radiožurnál (od 9 hodin).  V neděli pak začne volební vysílání na stanici Plus v osm a na Radiožurnálu v devět hodin ráno.

Souběžně s rozhlasovým vysíláním bude přinášet informace také zpravodajský web Českého rozhlasu zpravy.rozhlas.cz, který nabídne kromě jiného textový online přenos a také sčítací aplikaci, kde bude možné jednoduše sledovat průběžné i konečné výsledky v jednotlivých obcích.

Radiožurnál v tomto týdnu již odvysílal čtyři diskusní speciály s kandidáty do místních zastupitelstev v Teplicích, Dolní Rožínce, Harrachově a Zvoli u Prahy. Další debaty přinesly regionální stanice Českého rozhlasu. V příštím týdnu chystá Český rozhlas také duely všech kandidátů, kteří postoupí do druhého kola senátních voleb.

reklama

autor: Český rozhlas

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…