Vilímková, Dudák & Partners: Obyvatelé v Zeleném údolí se nemusí bát bourání ani vystěhování

02.10.2013 18:10

Soud dnes rozhodoval o rodinném domu manželů Janouškových, který Vlastislav Andrš požadoval buď zbořit, anebo přikázat do jeho vlastnictví. Pokud by Andrš vlastnické právo k domu získal, manželům v důchodovém věku by hrozilo vystěhování v řádech dnů. Konečný verdikt dnes nepadl, ale soudkyně se jasně vyslovila, že dům zbourat nenechá a vlastnické právo k domu vlastníkovi pozemku nepřizná. V dalším jednání bude soud rozhodovat o přikázání vlastnického práva nebo věcného břemene k pozemkům ve prospěch obyvatel.

Vilímková, Dudák & Partners: Obyvatelé v Zeleném údolí se nemusí bát bourání ani vystěhování
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Soudkyně se bude řídit znaleckým posudkem, jehož vypracování nechal zadat předchozí soud ve sporu sousedů manželů Janouškových, a který by měl rozhodnout do konce roku. Posudek ocení hodnotu pozemků i věcného břemene. Soud by měl příště vyslechnout dalšího ze sousedů, který bude dokazovat, že obyvatelé nabyli rodinné domy v dobré víře. V rámci dokazování také vyslechne autory znaleckých posudků obou stran.

„Andrš sice postupně měnil svoji strategii a domáhal se dalších nároků, takže nebylo jisté, jak další soudy dopadnou. Po pátém jednání ale již věříme, že domy nikdo zbourat nenechá a naši klienti získají pozemky či věcné břemeno do svého vlastnictví,“ konstatoval právní zástupce obyvatel Petr Novotný z advokátní kanceláře Vilímková, Dudák & Partners. 

Před soudem stanou ještě další 3 majitelé rodinných domků. Andrš požaduje odkup pozemků za cenu 6.900 Kč/m2, znalecký posudek majitelů rodinných domů ocenil pozemky průměrně na 3.000 Kč/m2.

Okolnosti koupě pozemků Andrše od Lidového bytového družstva Praha 4 stále prošetřuje i policie. Česká advokátní komora aktuálně podala na advokáta Andrše kárnou žalobu.

Projekt Zelené údolí – Jeden z největších developerských projektů v ČR nacházející se v blízkosti centra IKEM je již více než 10 let řádně zkolaudován. Developerem projektu je dnes již neexistující IPB Real. Společnost podcenila situaci s pozemky. To využil spekulant Vlastislav Andrš, kdy část pozemků pod domy koupil. Projekt se skládá z rodinných a bytových domů, celkový počet bytů je 364 ve dvaceti bytových domech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…