Vinaři z ČR usilují o americký trh, s nákupčími z USA budou jednat na Česko-americkém vinařském fóru

12.10.2016 10:23

Nákupčí potravin a nápojů ze Spojených států amerických budou s českými producenty a distributory vína a medoviny jednat o možnostech obchodní spolupráce. Dvoustranná jednání proběhnou dnes během Česko-amerického vinařského podnikatelského fóra v Praze, které organizuje Hospodářská komora ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství.

Vinaři z ČR usilují o americký trh, s nákupčími z USA budou jednat na Česko-americkém vinařském fóru
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Hospodářská komora vidí v oblasti potravinářství a speciálně ve vývozu vína nevyužitý potenciál. Proto ve spolupráci s obchodními komorami a dalšími partnery v USA vytipovala a kontaktovala americké firmy zabývající se dovozem potravin nebo jejich prodejem na trhu v USA a pozvala je v rámci incomingové mise do České republiky, aby se setkali s českými vinaři a distributory vína a medoviny.

Akce, kterou zahájí prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý společně s prvním náměstkem ministra zemědělství Jiřím Jirsou, se zúčastní mimo jiné nákupčí a distributoři zabývající se distribucí vín a medoviny v New Yorku, Connecticutu, New Hampshiru nebo Chicagu.

Incomingová mise v režii Hospodářské komory navazuje na podnikatelskou misi do USA, která se uskutečnila letos v květnu a během níž se v zámoří prezentovaly také české firmy z oblasti hi-tech průmyslu, IT, inovací, nanotechnologií, biotechnologií ve zdravotnictví nebo inteligentních sítí (smart grids).

USA jsou pro ČR nejvýznamnějším obchodním partnerem mimo státy EU. Vývoz českých firem do USA v posledních třech letech rychle roste, vloni se meziročně zvýšil o 11 procent a dosáhl hodnoty 92,2 miliardy korun. České firmy do USA vyvážejí hlavně výrobky na bázi železa a oceli, dále pak motory a turbíny. Důležitým artiklem jsou i součásti motorových vozidel, čerpadla nebo mikroskopy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…