Víno z Kobylí se dočkalo na prestižní soutěži v Litoměřicích pěti medailí

13.04.2014 16:40

V konkurenci 140 tuzemských a zahraničních výrobců se na 12. ročníku prestižní soutěže Vinařské Litoměřice prosadilo také víno z Kobylí. Téměř stovka specializovaných porotců jej ocenila čtyřmi zlatými a jednou stříbrnou medailí.

Víno z Kobylí se dočkalo na prestižní soutěži v Litoměřicích pěti medailí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lahve vína, ilustrační foto

Ocenění budou slavnostně předána na tradiční výstavě, která proběhne již o tomto víkendu. Vinařské Litoměřice se staly jednou z nejprestižnějších vinařských soutěžních přehlídek v České republice.

Degustátoři ocenili zlatou medailí Rulandské modré 2011, výběr z hroznů. Dále získal nejvyšší ocenění Ryzlink vlašský 2013, jakostní víno odrůdové, také Pálava 2011, výběr z bobulí a Cabernet Moravia pozdní sběr, ročník 2011. Stříbrnou medaili získal Modrý Portugal výběr z hroznů, ročník 2011. Ocenění jsou o to cennější, že se na letošní ročník Vinařských Litoměřic přihlásil rekordní počet soutěžících. Porotci letos hodnotili více než 800 vzorků vín. „Velice si vážíme cen, které se nám podařilo získat. Kvalitu našich vín budou moci ocenit, ale i sami návštěvníci prestižní výstavy. Po celý víkend bude v Litoměřicích možné ochutnávat naše vína,“ prozradila vedoucí obchodního oddělení Vína z Kobylí Martina Hrnčiříková. 

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…