Víno z Kobylí triumfuje na soutěži O Hustopečskou pečeť

07.04.2014 15:49

Několik ocenění si odvezou již 4. dubna zástupci Vína z Kobylí z jubilejního desátého ročníku tuzemské soutěžní přehlídky O Hustopečskou pečeť. Letos se přihlásilo celkem šedesát vinařských společností. Téměř dvě stě vzorků v těchto dnech hodnotil tým certifikovaných degustátorů.

Víno z Kobylí triumfuje na soutěži  O Hustopečskou pečeť
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vinárna, ilustrační foto

Víno z Kobylí uspělo mezi ostatními vinaři se svým Svatovavřineckým vínem, ročník 2012, pozdní sběr. Jako nejlepší Svatovavřinecké víno soutěže získalo v kategorii odrůda Zlatou Hustopečskou pečeť. Dalším úspěchem Vína z Kobylí bylo druhé místo v kategorii Modrý Portugal, výběr z hroznů 2011. Stříbrnou příčku obsadilo André Vína z Kobylí, ročník 2011, pozdní sběr.

Slavnostní soutěžní přehlídka O Hustopečskou pečeť vyvrcholí 4. dubna, kdy budou mít návštěvníci mimořádnou možnost ochutnat nejlepší Ryzlink vlašský, Ryzlink rýnský, Veltlínské zelené, André, Modrý Portugal nebo Svatovavřinecké posledních tří ročníků. Vítězná vína budou dekorována Hustopečskou pečetí, která byla symbolem zdejšího vinařství a do povýšení Hustopečí na město Maxmiliánem II., byla považována za znak tehdejšího městečka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…