V pražských Holešovicích se na tradiční gastronomické akci prezentuje až do pátku celkem 200 vystavovatelů, mezi kterými jsou kromě vinařství také pivovary a výrobci nejrůznějších pochutin. Výstavní plocha má 5 500 m2.
V soutěži vín porotci hodnotili celkem v 17 kategoriích. Víno z Kobylí uspělo ve dvou z nich. Zlatý pohár v kategorii červené víno tiché od 4 do 45 g zbytkového cukru si z Prahy odváží za Frankovku, 2011, pozdní sběr. Další úspěch slavilo moravské vinařství mezi tichými červenými víny do 4 g zbytkového cukru. Modrý Portugal, 2011, výběr z hroznů byl porotci oceněn stříbrným pohárem. Rulandské modré, 2011, výběr z hroznů poté získalo bronzový pohár. Víno z Kobylí se tak zařadilo na veletrhu Víno a delikatesy mezi sedm porotci nejvíce oceňovaných vinařství. „Takový úspěch jsme nečekali, je to krásné ohodnocení práce našich zaměstnanců.,“ svěřila se vedoucí obchodního oddělení Víno z Kobylí Martina Hrnčiříková.
Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva