Vítězové soutěže Concerto Bohemia zahrají v prostorách Fora Karlín klasiku i britský pop

12.11.2015 20:42

Propojení moderních prostor s klasickou hudbou, skladby Stravinského, Telemanna ale i populární britské kapely Coldplay – to vše nabídne letošní koncert laureátů národní soutěže Concerto Bohemia. Mladí talentovaní hudebníci vystoupí v pražském Foru Karlín ve středu 18. listopadu od 19:00.

Vítězové soutěže Concerto Bohemia zahrají v prostorách Fora Karlín klasiku i britský pop
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Rozhlasová soutěž orchestrů a souborů mladých interpretů z České republiky vznikla v roce 1992. Jejím posláním je pečovat o mladou uměleckou generaci, přiblížit široké veřejnosti talentované soubory a orchestry a propagovat českou hudbu. Zařazováním soutěžních snímků do vysílání Český rozhlas zároveň propaguje úspěšnou práci pedagogů a uměleckých škol České republiky,“ uvedl náměstek pro program a vysílání René Zavoral.

Více informací o vstupenkách na koncert laureátů národní soutěže Concerto Bohemia je možné získat na stránkách www.concertobohemia.cz. Cena vstupenky je 90 korun, objednávky jsou možné i online.

„Národní soutěž mladých talentovaných hudebníků pořádá Český rozhlas společně s Českou televizí. Na koncertu zazní skladby Igora Stravinského, Miloše Machka, Francise Poulence, ale také kapely Coldplay a dalších autorů. Tečkou na závěr bude společné vystoupení všech vítězných orchestrů s Dětským pěveckým sborem Českého rozhlasu. Koncert laureátů bude živě přenášet stanice Vltava,“ řekl šéfproducent ČRo Jakub Čížek.

Soutěže Concerto Bohemia se mohou zúčastnit orchestry a soubory složené ze žáků základních uměleckých škol a studentů uměleckých škol a konzervatoří. Soutěž se koná na základě anonymního poslechu soutěžních nahrávek. Soutěž je rozdělena do tří kategorií: soubory a orchestry žákovské (do 16 let), soubory a orchestry studentské (do 25 let) a soubory a orchestry konzervatoří a hudebních škol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…