Vizionářství je pro podnikání důležité, říká David Melichar v rozhovoru pro portál Ekonomika.cz

20.11.2013 14:47

David Melichar o sobě říká, že je pragmatický fatalista, workoholik a podnikatel z donucení. Rozhovor s šéfem rozvíjející se business networkingové sítě ManagementMania, přináší server Ekonomika.cz.

Vizionářství je pro podnikání důležité, říká David Melichar v rozhovoru pro portál Ekonomika.cz
Foto: Archiv
Popisek: David Melichar

ManagementMania je globální projekt, je myšlena jako konkurence LinkedInu, s tím rozdílem, že chceme podporovat dobrou reputaci, kvalitní podnikání, tedy reference – pokud někdo poskytuje dobré služby, aby to mohl uplatnit. Je to takový business networking v neosobním smyslu slova,“ popisuje David Melichar projekt, který jej momentálně stoprocentně vytěžuje.

Kromě toho Melichar patří k hlavním průkopníkům business networkingu v České republice. Češi podle něj zatím s business networkingem neumějí pracovat. Naučit je to chce na akci s názvem Plzeňský business kotel, kterou plánuje na začátek příštího roku.

„Je to jedna z možností, jak shánět kontakty, obchodní příležitosti, partnery. Zkrátka taková alternativa k reklamě a inzerci, jak běžně probíhá,“ nachází D. Melichar výstižnou paralelu.

Více než 16 let se věnuje strategickému řízení, organizačnímu, procesnímu a výkonnostnímu řízení. Specializuje se na řízení na bázi služeb, kde se zařadil mezi hlavní průkopníky toho směru v České republice. A právem se označuje za vizionáře.

„Vizionářství to ale není v tom smyslu, že bych byl schopen předvídat, co se stane třeba v politice. Spíš že jsem schopen dohlížet za dva rohy dál, co se týče businessu. Třeba budovat něco, co v tuhle chvíli úplně nedává smysl, ale bude dávat smysl za půl roku nebo za rok,“ říká David Melichar v rozhovoru pro portál Ekonomika.cz.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…