Vláda: Bezpečnostní rada státu se zabývala aktuální bezpečnostní problematikou

09.12.2019 13:18

V pondělí 9. prosince 2019 jednala ve Strakově akademii Bezpečnostní rada státu. Vzala na vědomí Změnu seznamu položek hmotných rezerv kovů, jejich minimálních limitů a orientačních cílových stavů.

Vláda: Bezpečnostní rada státu se zabývala aktuální bezpečnostní problematikou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

Bezpečnostní rada státu schválila Plán cvičení orgánů krizového řízení – upřesnění na léta 2020–2022, který stanovuje v rámci střednědobého výhledu na léta 2020–2022 organizaci cvičení orgánů krizového řízení v ČR, jejich obsahové zaměření a cíle. Dále vzala na vědomí Vyhodnocení mezinárodního cvičení orgánů krizového řízení NATO Crisis Management Exercise 2019 v České republice, které proběhlo ve dnech 9. až 15. května 2019 a jehož scénář odrážel současné reálné hrozby hybridního charakteru, kterým jsou NATO a jeho členské státy vystaveny.

Bezpečnostní rada státu také vzala na vědomí Výchozí údaje ke cvičení orgánů krizového řízení České republiky OBRANA 2020, které proběhne ve dnech 9.–12. března 2020 a 20. dubna 2020 a jeho tématem bude procvičení procedury vyhlášení stavu ohrožení státu v reakci na vnější ohrožení a hybridní působení s přímým dopadem na bezpečnost ČR.

Bezpečnostní rada státu dále vzala na vědomí 7. aktualizaci Seznamu prvků kritické infrastruktury, jejichž provozovatelem je organizační složka státu a schválila Návrh změny Statutu Ústředního krizového štábu, ve kterém je navrženo doplnit mezi členy Ústředního krizového štábu ředitele Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost.

Bezpečnostní rada státu také schválila Změnu Organizačního řádu odborné pracovní skupiny Ústředního krizového štábu pro koordinaci zabezpečení věcnými zdroji.

Bezpečnostní rada státu ustavila Komisi pro udělení Ceny Bezpečnostní rady státu za významný přínos v oblasti bezpečnostní politiky České republiky pro rok 2020 a schválila Plán práce Bezpečnostní rady státu na 1. pololetí 2020 s výhledem na 2. pololetí 2020.

Na programu Bezpečnostní rady státu byly pro informaci předloženy Informace o pracovní poradě s tajemníky bezpečnostních rad krajů k výměně zkušeností z činnosti BRS a bezpečnostních rad krajů a Rizika přepravy chráněných osob po letištní ploše.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…