Vláda ČR: Členové vlády budou jednat ve středu 24. srpna 2016 od 10 hodin

23.08.2016 20:11

Členové vlády ve středu 24. srpna 2016 od 10.00 hodin projednají mimo jiné:

Vláda ČR: Členové vlády budou jednat ve středu 24. srpna 2016 od 10 hodin
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

Návrh novelizace volebních zákonů, předkládá: ministr vnitra
Návrh zahrnuje nový postup při sběru podpisů na petici na podporu kandidatury nezávislého kandidáta na prezidenta. Dále jsou předkládány změny, které ošetřují některé nedostatky v právní úpravě voleb - například jde o zakotvení volebního práva občanů EU s registrovaným přechodným pobytem v České republice ve volbách do zastupitelstev obcí.

Návrh novely zákona o důchodovém pojištění, předkládá: ministryně práce a sociálních věcí
Účelem předloženého návrhu zákona je ukončit neomezené zvyšování důchodového věku a důchodový věk stanovit v maximální pevné věkové hranici. V návaznosti na usnesení vlády z března letošního roku se maximální pevná věková hranice důchodového věku předkládá ve dvou variantách, a to ve výši 65 let a 67 let.

Návrh novely zákoníku práce, předkládá: ministryně práce a sociálních věcí
Cílem novely je posílení principu takzvané flexikurity, tedy prohloubení flexibility základních pracovněprávních vztahů za současného posílení ochrany postavení zaměstnanců. Návrh tak zahrnuje například úpravy dohod o pracích vykonaných mimo pracovní poměr, které mají garantovat dobu odpočinku či zaručit minimální výši odměny za práci.

Aktuální stav příprav realizace vodních nádrží v regionech postihovaných suchem a rizikem nedostatku vody s návrhem dalšího postupu, předkládá: ministr zemědělství
Předkládaný materiál obsahuje informaci o postupu přípravných prací na případnou stavbu přehradních nádrží v Pěčíně v Královéhradeckém kraji, Vlachovicích ve Zlínském kraji a malých vodních nádrží Senomaty a Šanov ve Středočeském kraji.

Návrh nařízení vlády, kterým se mění nařízení vlády o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, předkládá: ministryně práce a sociálních věcí
Nařízením se realizuje usnesení vlády z letošního července, podle kterého mají být s účinností od 1. září 2016 zvýšeny platové tarify pro pedagogické pracovníky v průměru o 6 % a pro nepedagogické pracovníky v regionálním školství o 4 %.

Věcný záměr zákona o podpoře výzkumu, vývoje a inovací, předkládá: místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace
Konečným cílem návrhu je zvýšení kvality a konkurenceschopnosti výzkumu a vývoje v ČR. K tomuto účelu je navrhováno nové nastavení podmínek, zásad a kritérií podpory tak, aby lépe než dosavadní pravidla zajišťovaly ekonomický rozvoj a udržitelnost systému podpory vědy, výzkumu a inovací.

Kompletní program schůze vlády najdete ZDE, kde jsou po skončení zasedání vlády informace o projednaných bodech a záznam tiskové konference. Informace o vládě najdete také ZDE nebo ZDE.

Termín
24. srpna 2016

Program
09.55 – fototermín před jednáním vlády
16.00 – tisková konference po jednání vlády
(Čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání.)

Místo
Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…