Vláda ČR: Rada ESIF jednala o zrychlení čerpání finančních prostředků v novém programovém období

02.06.2016 16:52

V Poslanecké sněmovně se ve středu 1. června 2016 uskutečnilo mimořádné jednání Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy (ESIF), které svolal předseda vlády Bohuslav Sobotka. Důvodem je pomalý náběh nového programového období 2014–2020. Ministři se dnes shodli na krocích, které mají zamezit zásadnímu ohrožení čerpání téměř 650 miliard korun z evropských prostředků.

Vláda ČR: Rada ESIF jednala o zrychlení čerpání finančních prostředků v novém programovém období
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

Členové Rady se dohodli na tom, že zásadní prioritou je nyní splnění všech důležitých úkolů, především rychlé dokončení auditu designace u jednotlivých operačních programů. Dalším úkolem je pak předložení novely rozpočtových pravidel, kde budou definovány podmínky pro žadatele. Rada se zabývala také tématem nastavení jasných pravidel pro finanční nástroje v rámci čerpání evropských peněz.

Jednání ESIF se zúčastnili ministr financí, ministryně pro místní rozvoj, ministr dopravy, ministr průmyslu a obchodu, ministryně školství, mládeže a tělovýchovy, ministr životního prostředí, ministr zemědělství, ministryně práce a sociálních věcí a primátorka Hlavního města Prahy. Přizváni byli dále předseda Českomoravské konfederace odborových svazů a předseda Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…