Vláda ČR: V rámci rozvoje digitálního trhu v ČR si premiér Sobotka prohlédne závod Siemens v Ambergu

12.01.2016 21:54

Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštíví ve středu 13. ledna 2016 bavorský Amberg. Prohlédne si digitální závod společnosti Siemens a seznámí se s fungováním této inteligentní továrny budoucnosti.

Vláda ČR: V rámci rozvoje digitálního trhu v ČR si premiér Sobotka prohlédne závod Siemens v Ambergu
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

Premiér Sobotka se společně s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem v Ambergu setkají s prezidentem společnosti Siemens AG Joe Kaeserem a s generálním ředitelem české dceřiné společnosti Siemens, s. r. o. Eduardem Palíškem. Spolu s premiérem Sobotkou závod navštíví také ministerský předseda Svobodného státu Bavorsko Horst Seehofer.

Společnost Siemens působí ve více než 190 zemích světa včetně ČR, kde si v loňském roce připomněla 125. výročí založení svých prvních poboček. Její výrobní závod v bavorském Ambergu je příkladem jedné z prvních realizací digitální továrny na světě. Historie tohoto závodu se datuje od roku 1989 a v současné době zaměstnává asi 1200 lidí. Tři čtvrtiny výrobního procesu jsou plně automatizované.

Vláda ČR věnuje tématům digitalizace a tzv. čtvrté průmyslové revoluce velkou pozornost. V loňském roce schválila Akční plán pro rozvoj digitálního trhu, který shrnuje prioritní oblasti pro rozvoj digitální ekonomiky v ČR a představuje plánované kroky vlády. Ministerstvo průmyslu a obchodu také v září loňského roku představilo národní iniciativu Průmysl 4.0, která je odpovědí na čtvrtou průmyslovou revoluci, jejímž jádrem je přechod na plně digitalizované výrobní procesy. MPO momentálně připravuje akční plán pro implementaci této iniciativy do praxe.

Podpora digitální ekonomiky ze strany vlády ČR přispěje jak ke zvýšení konkurenceschopnosti ČR, tak k tvorbě nových pracovních míst a ke snížení sociálního vyloučení skrze rozšíření práce na dálku a integraci ohrožených skupin obyvatelstva pomocí větší dostupnosti internetu a moderních komunikačních technologií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…