Vláda mimo jiné projedná koncepci rozvoje vyšetřování kybernetické kriminality

07.07.2017 18:01

V pondělí 10. července 2017 od 10.00 hodin se ve Strakově akademii uskuteční schůze vlády ČR. Na programu budou mimo jiné tyto body:

Vláda mimo jiné projedná koncepci rozvoje vyšetřování kybernetické kriminality
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Strakovy akademie

Návrh nařízení vlády, kterým se mění nařízení vlády č. 315/2011 Sb., o zkušebním řádu zkoušky odborné způsobilosti žadatele o vydání zbrojního průkazu skupiny A až E,
předkládá ministr vnitra
Nařízení vlády sjednocuje pravidla pro provádění zkoušek odborné způsobilosti žadatelů o vydání zbrojního průkazu skupin A až E. Dosavadní podzákonné předpisy se v některých ustanoveních překrývají, což umožňuje nejednoznačných výklad ze strany zkušebních komisařů.

Koncepce rozvoje schopností Policie České republiky vyšetřovat kybernetickou kriminalitu,
předkládá ministr vnitra Cílem aktualizované koncepce je popsat současný stav v oblasti vyšetřování kybernetické kriminality včetně pokroku, kterého již bylo dosaženo, a vytyčit vize budoucího směřování Policie ČR včetně časového a finančního rámce.

Souhrnný akční plán Strategie restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje,
předkládají ministr průmyslu a obchodu a ministryně pro místní rozvoj
Akční plán, připravený Ministerstvem průmyslu a obchodu a Ministerstvem pro místní rozvoj na základě usnesení vlády z 9. ledna 2017, shrnuje návrhy nadregionálních a regionálních opatření, která mají pomoci restrukturalizovat zmíněné kraje. Je založen na návrzích akčních plánů, které byly zpracovány zmocněncem vlády pro řešení problémů spojených s revitalizací Moravskoslezského, Ústeckého a Karlovarského kraje a jeho zástupkyní pro Ústecký a Karlovarský kraj.

Návrh nařízení vlády o stanovení výjimek z vízové povinnosti a z osvobození od vízové povinnosti,
předkládá ministr zahraničních věcí
Cílem navrhovaného nařízení je jednotně upravit výjimky z vízové povinnosti a z osvobození od vízové povinnosti, kterým se stanoví seznam třetích zemí, jejichž státní příslušníci musí mít při překračování vnějších hranic vízum, jakož i seznam třetích zemí, jejichž státní příslušníci jsou od této povinnosti osvobozeni.

Návrh nařízení vlády o stanovení podrobností souvisejících s vydáním povolení k dlouhodobému pobytu za účelem investování,
předkládají ministři průmyslu a obchodu a vnitra
Cílem speciálního vízového programu pro investory je vytvořit prostředí vstřícné k potenciálním investorům, a podpořit tak příliv přímých zahraničních investic a zvyšování konkurenceschopnosti celé ČR.

Národní zpráva České republiky pro účely Společné úmluvy o bezpečnosti při nakládání s vyhořelým palivem a o bezpečnosti při nakládání s radioaktivními odpady,
předkládají předseda vlády a předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost
Zpráva hodnotí stav implementace jednotlivých ustanovení Společné úmluvy v podmínkách České republiky (v obecné rovině, tj. legislativně právní úpravu dané problematiky, v rovině praktické, tj. konkrétní naplnění jednotlivých ustanovení Společné úmluvy v podmínkách jaderných elektráren Dukovany a Temelín, SÚRAO, ÚJV Řež, a. s., a Centra výzkumu Řež, s. r. o.).

Národní jednotka využívající jmennou evidenci cestujících v boji s terorismem (Implementace směrnice PNR),
předkládá ministr vnitra
Účelem materiálu je návrh postupu praktické implementace směrnice Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/681 o používání údajů jmenné evidence cestujících (PNR) pro prevenci, odhalování, vyšetřování a stíhání teroristických trestných činů a závažné trestné činnosti. Vznikne jednotka pro zpracování údajů v rámci policie ČR a bude vytvořen informační systém.

Kompletní program schůze vlády najdete ZDE. Po skončení zasedání vlády najdete ZDE informace o projednaných bodech a záznam tiskové konference. Informace o vládě najdete také ZDE nebo ZDE.

Termín
10. července 2017

Místo
Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Program
9.55 – fototermín před začátkem jednání
13.00 – tisková konference
(čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …