Vláda navrhla do čela Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petra Rafaje

25.05.2015 14:17

Vláda na svém dnešním jednání pověřila předsedu vlády, aby navrhl jejím jménem prezidentu republiky jmenovat Petra Rafaje na druhé funkční období předsedou Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, a to s účinností od 9. července 2015.

Vláda navrhla do čela Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petra Rafaje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání vlády premiéra Bohuslava Sobotky

„Vlada nominovala pana Rafaje a dala mu důvěru k vedení úřadu i pro druhé období, neboť pan Rafaj jej v uplynulých šesti letech vedl kvalifikovaným způsobem, UOHS pod jeho vedením zlepšil činnost, zkrátil lhůty pro rozhodování a netrpí žádnými skandály. Věřím, že bude jeho práce se stejným nasazením pokračovat i v dalších letech. Návrh nyní předložím panu prezidentovi,“ uvedl premiér Bohuslav Sobotka po schválení.

Petr Rafaj působí ve funkci ředitele ÚOHS od 9. července 2009 a funkční období mu končí po šesti letech dne 8. července 2015.

Životopis Petra Rafaje

Petr Rafaj se narodil 23. června 1961 ve Valašském Meziříčí. Je absolventem Hornicko-geologické fakulty na Vysoké škole báňské v Ostravě. Po několikaletém působení v soukromém sektoru se v roce 1998 stal místostarostou Frýdku-Místku a od roku 2002 pak členem Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. V něm působil mj. v rozpočtovém výboru, byl rovněž předkladatelem zákona o zneužití významné tržní síly. Od 9. července 2009 je předsedou Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…