Vláda podpořila cestu ministra Zaorálka do Íránu, doprovodí ho více než padesátka podnikatelů

26.08.2015 20:09

Zástupci 51 českých firem doprovodí v rámci podnikatelské mise Hospodářské komory České republiky ministra zahraničních věcí Lubomíra Zaorálka do Íránu. Cestu, která se uskuteční v termínu od 4.-7. září, dnes na svém zasedání podpořila česká vláda. Během třech dní navštíví podnikatelé v čele s ministrem města Isfahán a Teherán.

Vláda podpořila cestu ministra Zaorálka do Íránu, doprovodí ho více než padesátka podnikatelů
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

„Ministr Zaorálek v Íránu zahájí hned dvě podnikatelská fóra, která jsme zde naplánovali. První se uskuteční ve městě Isfahán, následně pak podnikatelé usednou ke stolu s představiteli íránských podniků i v hlavním městě Teherán. Více než padesátka zástupců českých firem z oborů hutnictví, energetiky, farmacie, logistiky, dopravní infrastruktury či například bankovnictví tak dostane příležitost navázat obchodní vztahy se svými íránskými protějšky,“ říká předseda Zahraniční sekce HK ČR Ilja Mazánek, který za týden podnikatele do Íránu povede. Součástí cesty pak bude i návštěva vybraných íránských firem.

HK ČR již delší dobu koncepčně pracuje na posílení vztahů s íránskými partnery, čímž se připravuje na ukončení mezinárodních sankcí. První podnikatelskou misi do Íránu již Komora ve spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí ČR a Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR uspořádala loni v září, tehdy za účasti dvacítky českých podnikatelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…