Vláda podpořila financování vědeckých infrastruktur na čtyři roky

22.12.2015 10:50

Vládní kabinet dnes schválil návrh ministerstva školství na financování velkých vědeckých infrastruktur pro výzkum, experimentální vývoj a inovace na čtyřleté období.

Vláda podpořila financování vědeckých infrastruktur na čtyři roky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Valachová

Velké infrastruktury, které mají v mezinárodním hodnocení klasifikaci A1 a A2 budou financované ve výši 90 ti procent žádané účelové podpory pro rok 2016. V letech 2017 až 2019 získají 80 procent žádaných finančních prostředků.

„Pokládám to za úspěch, tato vědecká centra tak budou mít jistotu financování, kterou velké infrastruktury typu CEITEC žádaly,“ řekla po jednání na vládě ministryně školství Kateřina Valachová. Vědecká centra, která mají hodnocení na úrovni A3 a A4, získají na čtyři roky 60 procent žádaných finančních prostředků.

Další financování v letech 2020 až 2022 bude podmíněno pozitivním výstupem průběžného hodnocení, které provede ministerstvo školství v roce 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…