Vláda projedná strategii proti sociálnímu vyloučení či národní politiku výzkumu

16.02.2016 20:47

Členové vlády ve středu 17. února 2016 od 9.00 hodin projednají mimo jiné:

Vláda projedná strategii proti sociálnímu vyloučení či národní politiku výzkumu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad vlády, ilustrační foto

·         Strategii boje proti sociálnímu vyloučení na období 2016 – 2020,předkládá: ministr pro lidská práva‚ rovné příležitosti a legislativu. 
Strategie stanovuje konkrétní cíle v oblasti bezpečnosti, bydlení, podpory rodin, sociálních služeb a sociální práce, vzdělávání či zaměstnanosti, které budou ještě dále rozpracovány v navazujícím Akčním plánu.         

·         Národní politiku výzkumu, vývoje a inovací České republiky na léta 2016 – 2020, předkládá: místopředseda vlády pro vědu‚ výzkum a inovace.

Koncepce se výrazně zaměřuje na podporu aplikovaného výzkumu pro potřeby ekonomiky a na rozvoj aplikovaného výzkumu pro realizaci úkolů a potřeb centrální státní správy, včetně společenských potřeb.  

·         Návrh na zrušení usnesení vlády ze dne 23. března 2009 č. 367 a na změnu usnesení vlády ze dne 18. dubna 2001 č. 367, ve znění usnesení vlády ze dne 19. června 2002 č. 667, o dalším postupu privatizace zdravotnických zařízení, předkládá: ministr zdravotnictví. 
Návrh má za cíl vyjmutí dvou významných lázeňských zařízení z privatizace, aby se zabránilo riziku případného snížení dostupnosti potřebné kvalitní specifické lázeňské péče. 

·         Poskytnutí emergentní jednorázové finanční pomoci syrským uprchlíkům z oblasti Aleppa prchajícím před ozbrojenými útoky do Turecka, předkládá: ministr vnitra. 
Na základě aktuální mimořádné potřeby poskytne Česká republika jednorázový okamžitý několikamilionový dar turecké vládě na příjem a asistenci syrským uprchlíkům z oblasti Aleppa, kteří jsou momentálně na cestě za bezpečím před ozbrojenými útoky a míří do Turecka.  

·         Zahájení přípravy realizace vodních nádrží v regionech postihovaných suchem a rizikem nedostatku vody, předkládá: ministr zemědělství. 
Návrh na zahájení příprav čtyř vodních nádrží v regionech s výskytem sucha jako součást komplexního řešení problematiky sucha, které ČR již zasáhlo a kvůli němuž vláda proaktivně schválila novou samostatnou koncepci.

·         Návrh novely zákona o důchodovém pojištění, předkládá: ministryně práce a sociálních věcí. 
Návrh na úpravu pravidel pro zvyšování důchodů, která má zajistit, aby důchody nebyly zvyšovány o nízké částky.

·         Mandát pro předsedu vlády Bohuslava Sobotku na jednání Evropské rady ve dnech 18. a 19. února 2016 v Bruselu, předkládá: předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Vláda projedná mandát pro předsedu vlády na nadcházející jednání Evropské rady, které bude věnováno britským požadavkům na reformu EU a aktuální situaci v oblasti migrace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…