Vláda schválila Střednědobý plán rozvoje resortu a armády do roku 2025

24.06.2018 21:50

V pátek 22. června 2018 schválila vláda České republiky Střednědobý plán rozvoje rezortu a armády do roku 2025.

Vláda schválila Střednědobý plán rozvoje resortu a armády do roku 2025
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad vlády, ilustrační foto

„Dnes jsem předložila vládě naprosto konkrétní plán rozvoje armády, který již konečně uvede do souladu jasně definované potřeby modernizace naší armády s finančními prostředky. Prioritou jsou investice s rostoucím podílem až na 30% výdajů, stejně jako navýšení počtů vojáků. Naopak běžné výdaje omezujeme na nezbytně nutnou míru,“ uvádí ministryně obrany Karla Šlechtová.

Střednědobý plán bude zároveň východiskem pro aktualizaci Koncepce výstavby AČR. Materiál obsahuje strategické modernizační projekty společně s výdaji na jejich programové financování, definuje cílové počty vojáků a výdaje na výcvik a nasazení armády v zahraničních operacích. Ve vazbě na závazek České republiky ke zvyšování obranných výdajů ze summitu NATO ve Walesu a Obrannou strategii ČR střednědobý plán předpokládá výši rozpočtu MO v roce 2024 ve výši 2 % HDP.

Obsahem předkládaného materiálu jsou také závazky České republiky v NATO a EU, zejména plnění cílů výstavby schopností přijatých v systému aliančního obranného plánování NATO. Na posílení výcviku a přípravy armády k nasazení a k rozvoji bojových schopností zejména formou národních i mnohonárodních cvičení se spojenci bude rezort vyčleňovat prostředky nejméně ve výši čtyř procent svého ročního rozpočtu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…