Vláda schválila další příspěvek na řešení migrační krize

24.07.2017 15:41

Vláda schválila další příspěvek na řešení migrační krize, na výcvik libyjské pobřežní stráže dá 24 milionů korun

Vláda schválila další příspěvek na řešení migrační krize
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Strakovy akademie

Kabinet premiéra Bohuslava Sobotky dnes rozhodl o dobrovolném daru ve výši 24 milionů korun na činnost libyjské pobřežní a námořní stráže. V současné chvíli jde o nejvyšší schválený příspěvek členského státu EU na podporu této jednotky, která za podpory Evropské komise a členských zemí na území Libye řeší nelegální migraci. Česká vláda dnešním rozhodnutím pokračuje v naplňování své dlouhodobé priority v podobě koncepčního řešení migrační krize, kdy naše pomoc míří přímo do postižených oblastí a zaměřuje se na řešení samotných příčin migračních toků. „Libye je klíčem k řešení migrační krize. Je hlavní tranzitní zemí, pokud jde o současnou nelegální migraci z Afriky. Zvládnout situaci v Libyi znamená pomoci Itálii v nejpalčivějších problémech. Tato pomoc je v souladu s naší snahou řešit problémy tam, kde vznikají, a na hlavních migračních trasách v sousedství EU,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Česká finanční podpora je konkrétní odpovědí a příspěvkem ke společnému unijnímu úsilí zastavit tok nelegálních migrantů do EU. Česká vláda svým rozhodnutím výrazně navýšit podporu libyjské pobřežní a námořní stráže připoutala pozornost i dalších členských států. Na základě českého příspěvku nyní avizovaly zvýšení své pomoci také Estonsko a Rakousko. Přehled další české pomoci v řešení migrační krize naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…