Vláda schválila nákup kolových obrněných vozidel Pandur

20.08.2015 20:10

Vláda na svém dnešním zasedání schválila realizaci veřejné zakázky na pořízení 20 kolových obrněných vozidel PANDUR. Konkrétně půjde o nákup 6 kusů kolových obrněných vozidel velitelsko-štábních a 14 kusů kolových obrněných vozidel spojovacích na podvozkové platformě PANDUR II 8x8 včetně souvisejícího logistického zabezpečení a školení.

Vláda schválila nákup kolových obrněných vozidel Pandur
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Veřejnou zakázku bude ministerstvo obrany (MO) realizovat v průběhu let 2018 až 2020. Její předpokládaná celková hodnota dosáhne 1,274 mld. Kč včetně DPH s tím, že finanční plnění bude rozloženo do jednotlivých let realizace zakázky.

„Jde o jednu z klíčových priorit při doplnění výzbroje bojového jádra naší armády, konkrétně velitelství a praporů 4. brigády rychlého nasazení. Oproti dřívějším předpokladům bude kontrakt výhodnější, u velitelsko-štábních vozidel předpokládáme úsporu na jednom vozidle 20 milionů korun, u spojovacích vozidel 14 milionů korun, “ uvedl po jednání vlády ministr obrany Martin Stropnický.

„Pořízení a zavedení velitelsko-štábních a spojovacích kolových obrněných vozidel významně posílí schopnosti Armády České republiky (AČR). Moderní prostředky zajišťující štábům potřebnou ochranu a nezbytné nasaditelné komunikační a informačními systémy jsou klíčové pro úspěšné plnění úkolů na soudobém bojišti,“ řekl v souvislosti s připravovanou akvizicí náčelník Generálního štábu AČR generálporučík Josef Bečvář.

Proti roku 2006 by se mělo uspořit 316 milionů

Při porovnání cen nabízených vozidel PANDUR ve výše uvedených modifikacích v rámci kontraktu uzavřeného v roce 2006 (od kterého MO v roce 2007 odstoupilo a následně v roce 2009 uzavřelo novou smlouvu, jejíž součástí již nebyly verze velitelsko-štábní a spojovací) s předpokládanými cenami vozidel dle současných požadavků, by oproti cenám z roku 2006 při stejném počtu vozidel mělo být v rámci této veřejné zakázky dosaženo úspory ve výši cca 316 mil. Kč včetně DPH.

Veřejná zakázka bude zadána do konce tohoto roku s využitím obecné výjimky ze zákona o veřejných zakázkách způsobem obdobným jednacímu řízení bez uveřejnění jedinému uchazeči, kterým je společnost Excalibur Army spol. s r.o. Důvodem pro tento způsob zadání veřejné zakázky je skutečnost, že Excalibur Army je na základě licenční dohody uzavřené se společností General Dynamics European Land Systems – Steyr GmbH výhradním výrobcem a prodejcem vozidel PANDUR II 8x8 pro Českou republiku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…